Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

tiistai 30. joulukuuta 2014

Kameraoston suunnittelua ja kuvankäsittelyä

Heipsan

Aika meni arvellessa ja päivä päätä käännellessä ;-)

Käytiin tänään asioilla, muun muassa valitsemassa vanhemmilleni uusi astianpesukone.

Tutkin myös kameratarjouksia. Nyt olisi hyvä aika hankkia se uusi kamera, sillä hintoja on laskettu.
Jos vain osaisin päättää minkä.
Valikoimaa kyllä on. Olisi ihanaa kun voisi kokeilla vähän aikaa paria eri vaihtoehtoa, mutta eipä taida kaupoilla olla sellaista palvelua ;-)).

Canonilla useampi malli, niin myös Nikonilla. Tulostin meni myös uusille, joten hirvittää jo rahan meno.Yllä oleva nappi on muokattu yhdestä korttipohjastani PaintNetillä.

Alla oleva kuva on muokattu eilisestä vesiväripiirroksesta. Se on mielestäni vielä keskeneräinen, joten jääköön se toistaiseksi unholaan "veden alle".


Nyt täytyy nukkua yön yli ja yrittää päättää huomena se kameraostos.
Inhoan keskeneräisiä asioita :-)

Yleensä touhuan aamusta iltaan, nyt en osaa päättää edes sitä kameraa.
Enkä saa aikaiseksi oikein mitään.
Väsyttää, ei henkisesti, vaan ihan fyysisesti. 
Mieli on kyllä iloinen, kun vain tämä haukottelu ja vetämättömyys loppuisi.
Mies ennusti, että olen tulossa sairaaksi.
Toivottavasti ennusti väärin.Huomena onkin jo uuden vuoden aatto.
Toivottavasti vuosi 2015 olisi edeltäjäänsä parempi, mutta epäilen.

Huomeniin14 kommenttia:

 1. Puoli vuotta minullakin meni kameraa harkitessa. Joka toinen viikko olin sitä mieltä, että kyllä pärjään vanhalla ja sitten taas kun näin jollain oikein hienoja kuvia, tuli mieleen, että minäkin...
  Tulostin on minullakin rikki, on ollut jo pari kuukautta. Olen kokeillut, tarviinko sitä oikeasti. Pari tilannetta on ollut, mutta ne ovat jotenkin ratkenneet.

  Kamerat ovat loppujen lopuksi aika samanlaisia, sitten kun siirrytään pokkareista järjestelmäkameroihin. Tietysti on niitä jotka maksavat tuhansia, niistä en osaa sanoa mitään, ei ole koskaan ollut mitään mahdollisuutta hankkia sellaista, eikä harrastuskäyttöön ole tarpeenkaan. 600 - 800 välillä saa jo tosi hyvän kameran. Mikä sopii käteen ja selvästi "kutsuu", se se on.

  Toivottavasti nyt pysyisit terveenä, olisi kiva aloittaa uusi vuosi terveenä ja uusia suunnitelmia puhkuen.
  Hyvää Uutta Vuotta sinulle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Uuna. Kamera on pakko nyt saada. Entinen oli hyvä Canonin pokkari, mutta sillä sai jopa hyviä lähikuvia kukista ym. ja zoomin avulla myös kauempaa. No se olisi nyt tarkoitukseeni riittämätön ja siitä meni näyttö.
   Äidiltä ja minulta meni yhtäaikaa canonin tulostimet, jossa oli myös skanneri ja erilliset värisäiliöt. Käyttöaika jäi vähäiseksi, joten olen vähän harmistunut, kun maksoivat pitkälti toista sataa. Se tulostusmäärä mikä arvioidaan jäi reilusti alle puoleen.
   Toki tiedän että kaikille vempeleille on nykyään lyhyt käyttöikä, merkistä riippumatta.
   Lieneenkö TFT ja LCD näyttöjen kestävyydessä eroa?
   Tuota hintahaarukkaa olen katsellut ja kahdella objektiivilla.
   Saa sitten ensi kesänä mahallaan mönkiä saaressa öttiäisten perässä ;-)

   Poista
 2. Kamera asiaan en osaa sanoa paljoakaan. Minulla on aina ollut Olympuksen kamerat ja on niillä kuvia tullut. Ensimmäisen poikani osti minulle lahjaksi, sitten toinen poikani on hankkinut kahtuullisen kaluston käyttööni. Itse on valokuvaharrastaja, niin tietää jotain näistä asioista. Luulen, että kamerat ovat kaikki hyviä ja tekniikaltaan samalla viivalla, on vain käyttäjän asia, kuinka niitä osaa käyttää. Käytettynäkin löytää edullisesti laadukasta tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aina. Olympuksia kehutaan kyllä kovasti ja sitä pen-sarjaa mainostavat bloggareille. Kyllä kaikki varmaan hyviä ovat. Käytettävyydessä vähän eroja. Hyvin monimutkaista on työlästä opetella. Onneksi täällä toimii kamerakerho, jossa mukana ammattilaisia. Sieltä saisi varmaan neuvoja. Kuvaaja taitaa loppujen lopuksi olla se tärkein tekijä kuvan laadussa ;-)

   Poista
 3. Kameran osto on vaikeaa, minä ostin kolme vuotta sitten Canon EOS 1100 D ja toinen on Canon Digital IXUS 90 IS näillä on hyvin pärjännyt toinen mahtuu taskuun ja toinen on isompi ja ei aina viitsi ottaa mukaan. Nämä eivät ole kalliita CANON EOS on ostettu Anttilan tarjouksesta.

  Toivottavasti voimasi palaavat, olisiko sulla hapen puutetta kun haukotuttaa.

  Hyvää Uutta-Vuotta myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ostaa vain yhden kameran. Toki pokkari lisänä olisi tosi hyvä. Puhelimessa on kuitenkin pikakuvauksiin riittävä kamera.
   Pitää nyt päättää minkä otan, hyviä ne on kaikki harrastelijalle.

   Poista
  2. Tuo mun pokkari on jo varmaan 6 vuotta ollut. Tämä Canon EOS 1100D on kolme vuotta sitten, en ostanut kahta yhtäaikaa. Mulla puhelin on niin vanhanaikainen että siinä ei ole kameraa eikä muitakaan hienouksia, ihan vaan perusmalli.

   Poista
  3. Varmaankin ihan hyvä tuo Canonin järkkäri.
   Olen katsonut nyt Nikonin 5200 runkoa ja kysyin tarjousta kahdella objektiivilla. Toisen tarjouksen pyysin kotipaikkakunnaltani ja nyt odotan tarjouksen Rajalan kuvalta. Onko sinulla minkälainen objektiivi tuossa rungossa ja miten se on riittänyt kuvatessa?
   Ostin pari kuukautta sitten uuden puhelimen, Samsung galaxy 4 ja sen kameralla saa tyydyttäviä kuvia, joskus tosi hyviäkin. Se ei riitä kuvaamaan kauemmas, joten haluaisin kunnon kameran joka riittäisi tarpeisiini niin kauan kuin kestää.

   Poista
 4. Olen itse vannoutunut canonisti, ollut vuosia eri malliisia canon power shoteja, joilla on saanut tosi hyvät makrokuvat. Vaan menivät rikki ja nyt minulla on nikon, pokkari sekin, sillä en jaksa kanniskella järkkäriä.
  Olympuksen linssit ovat hyviä. Valinnanvaraa on, toivottavasti löydät omasi.

  Ja flunssatonta vuoden vaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SusuPetal. Minäkin olen aina ostanut Canoneja. Pokkaritkin ovat nykyään tosi hyviä ja huomattavasti kevyempiä. Valinnanvaraa taitaa olla liikaa, kun niin vaikeaa on päättää ;-) Mieli kyllä tekisi kokeilla jotain muutakin merkkiä.

   Poista
 5. Kiitos Riitta Sinikka, hyvää uutta vuotta :-)

  VastaaPoista