Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

perjantai 10. lokakuuta 2014

Gluteeniton jauhelihapiirakka

Hei vaan

Leivoin tänään taas piirakkaa, siis taas kerran. Siitä on tullut pakkomielle:-)

Pohjataikina on gluteenittoman broileripiirakan ohjeella, täyte vaan eri.
Emmental -raaste näyttää hauskalta valmiissa piirakassa. Ikään kuin pinnalla olisi raketti-spagettia ;-)



Tarveaineet piirakkaan


Tein taas kaksi kerralla,kun sopii uuniin. Vaihdan paiston aikana niiden paikkaa. Uunin lämpö n 225 astetta. Paistoaika noin 25min, riippuen uunista ja paistovuokasta.

Minulla on nuo kaksi suosikkia, jotka paistavat hyvin ja tasaisesti pohjan. Toki kahden piirankan taikina käy uunipellillä paistettavaksi.


  • 400gr jauhelihaa
  • 10kpl luumutomaatteja
  • purkillinen ananasta
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • pala purjosipulia 
  • luomu tomaattimurskaa
  • emmental -juustoraastetta
  • pieni lusikallinen timjamihunajaa (luomuhunaja)
  • mustapippuria, chilijauhetta, paprikajauhetta tai tuoretta paprikaa,rakuunaa ja rosmariinia
  • ruususuolaa maun mukaan

Meinasin laittaa tuorejuustoa. Ajattelin piirakan maistuvan liian samanlaiselta, kuin muut, joten en sitten laittanut sitä.

En halunnut sen myöskään maistuvan pizza-täytteelle. Valitsin siis yrteiksi rakuunan ja rosmariinin.
Minulla on mökillä kasvatettua rosmariinia kuivattuna. Se on voimakkaan makuista ja kuuluu rakuunan lailla suosikkimausteisiini.

Luomu chilijauheeni on erittäin vahvaa joten sitä on laitettava varovasti, ettei se peitä muita makuja.

Juustoraasteen määrän piirakan päälle, voi laittaa oman maun mukaisesti.
.
Täytteet valmistin piirakkaa varten samoin kuten broileeripiirakassa. Nämä riittivät noihin kahteen piirakkaan hyvin.

Hyvää ruokahalua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti