Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

torstai 2. lokakuuta 2014

Herkullinen gluteeniton broileripiirakka

Tänään ollaan menossa taas mökille. Nyt pidemmäksi aikaa. Mökillä on paljon tekemistä talven tuloa ajatellen.

Tässä kuva karusta, mutta kauniista. Kuollut männykäppyrä, jonka juurelta nousi hopeapaju ja heinätupsu.

Taas minun oli ihan pakko tehdä piirakkaa. Sain eilen kourallisen suppiksia, johonkin ne piti käyttää.
Jääkaapissa odotti kaksi rasiaa broilerin maustamattomia suikaleita.
No teinpä toisen piirakan syötäväksi heti salaatin ja tzatsikin kera ja toisen mökkievääksi.

En viitsi nyt alkaa leipomaan gluteenittomia sämpylöitä, joten piirakka on tarkoitettu aamukahville.
Ruoan kanssa en leipää tarvitse. Ja mökillä ruoanlaittoon ja keittiötöihin ei nyt ole aikaa.

Pohjaakin muuntelin taas näppituntumalla. Taikinan paksuus on vain oltava sopiva. Ei niin löysä,että täytteet kostuttavat sen. Eikä liian paksu, koska se kuivaa ja mautonta. Laitoin 250 g rasian kermarahkaa kahteen piirakkaan, mutta vain 1/2 dl öljyä yhtä piirakkaa kohden. Lisäksi vettä.
Kauraryynejä, tattari-, kaura- ja riisijauhoa. Maissia en tänään laittanut ollenkaan ja riisijauhoakin vain 1 dl.

Nyt en laittanut pinnalle juustoraastetta, kuin vähän. Täytteessä kun on sitä tuorejuustoakin.
Rasvaa tulee muuten melkoisesti.

Täytteeseen laitoin:

500 g maustamatonta broilerin suikaletta
4 sipulia
3 valkosipulin kynttä
purkillisen ananaspaloja
18 kpl pieniä luumutomaatteja
2 kpl isoja tomaatteja
puoli purkillista Philadelphia -tuorejuustoa
kukkura tl kurkumaa
kukkura tl kanelia
hyppysellinen vahvaa luomuchilia
1 tl inkivääriä
1 tl jauhettua mustapippuria
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl kuivattua timjamia
reilun tl Thiloksen timjamihunajaa
ja sen kourallisen suppilovahveroja
suolaa maun mukaan ja piirakoiden päälle hiukan raastettua Oltermannia.

Unohdin lisätä, että kaikki täytteet on lisätty pannulle. Broilerit ensin,sitten sipulit,(sienet ei välttämätön) ja hetken päästä loput.Pikkutomaatit halkaisin kahtia, isot palottelin.  Annoin hautua juuston ja hunajan laitettuani hetken, että neste väheni. Alustin sillä aikaa taikinan ja levitin voideltuihin vuokiin.



Täyte on kahdelle piirakalle.
Tässä Ceylon luomukaneli. Ostan isossa 480g purkissa. Kurkuman ostan myös isoissa pakkauksissa.
Luomu inkivääri ja mustapippuri ovat pienissä purkeissa. Täytyy ostaa niitäkin isommissa.
Kuvassa on aiemmin kertomani Thiloksen timjami ja timjamihunaja,jotka sain tuliaisina tyttäreltä miehineen.


Ja tässä taas valmiit herkut. Kyllä sitä ihan itkemättä söi. Mies olisi halunnut lisää, mutta kerroin toisen lähtevän mukaan mökille ;-)


Seuraava postaus ei ole takuulla piirakkaa;-D

Nyt on taas kädentaitojen vuoro, joten seuraava postaus tulee sinne  DIY osioon.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hei Seija, pohjan ohje on aikaisemmassa postauksessani. Tässä taikinan ohje:
      Taikinaan laitoin:

      kermarahkaa 250g (tai maustamaton jogurtti)
      oliiviöljyä 1dl
      vettä 1dl
      ruususuolaa 1tl
      kaurahiutaleita 1dl (nämä turvotin taikinan vesimäärässä)
      kaurajauhoja 1dl
      maissijauhoja 1dl
      riisijauhoja 1dl
      tattarijauhoja 1dl

      Poista