Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

lauantai 15. marraskuuta 2014

Joulun makuinen herkullinen pakuriteeglögi

Heipparallaa

Tänään keitetään mustaherukka-pakuriglögiä.

Flunssakaudella sopiva juoma. Samalla voi fiilistellä kynttilöiden valossa talvi- ja joulutunnelmia.

Tärkeimmät ainesosat pakuritee ja kylmäpuristettu mustaherukkamehu.
Mitat ovat noin mittoja. Jokainen voi maustaa, omien makumieltymysten mukaan.

Ensin valmista pakuritee. Sitä oli noin litra.
Ota kattila pois liedeltä.


Mausta valmis tee haluamillasi mausteilla. Itse laitoin 2tl luomukanelia, 1tl luomukardemummaa ja 1/2tl luomuinkivääriä.
Neilikka sopisi myös hyvin, samoin vanilja. Valmis glögimausteseos käy myös, mikäli haluaa päästä helpolla.

Mausteita en keittänyt, kun halusimme niistäkin mahdollisimman suuren terveyshyödyn.
Samasta syystä mustaherukkamehu lisätään vasta pakuriteen keittämisen jälkeen.



Mustaherukkamehu on kotimainen Meritalon kylmäpuristettu, lisäaineeton mehu.


Mittasin mehun suoraan glögilaseihin. Mehua laitoin noin 0,4dl/lasi.
Jaoin teen laseihin mehun päälle.



Maustettu pakuritee mehun päälle lasiin.


Glögit tarjottimella


Mikäli haluaa makeutusta, jokainen voi lisätä oman maun mukaisesti.
Me käytämme luomuagavesiirappia tai luomuhunajaa.


Sekaan luomumantelia ja -rusinoita


Hyvältä näyttää.


Lämmittää kehoa ja mieltä pakkaspäivänä.



Terveellinen ja maistuva herkkujuoma.

Tämä glögi sopii myös pikkujoulujuomaksi.
Halukkaat voivat terästää juoman vaikkapa luomuviinillä.

Maistuvia glögihetkiä ja Iloista lauantai-iltaa!

Terveisin Jaana

2 kommenttia:

  1. ♥kyllähän tuollainen juoma maistuisi! Nam!

    VastaaPoista
  2. Täällä on siirrytty pikkujoulukauteen. Hyvä että olet etuajassa, että me muutkin ehdimme perässä :-)
    Kaunista ja herkullista!

    VastaaPoista