Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

torstai 9. lokakuuta 2014

Maukas ja täyttävä gluteeniton sienikeitto

Hei vaan

Nyt on sienikeitto valmistettu ja syöty. Hyvää oli.

Tein sen eri tavalla kuin veljeni. Keittoni oli sakeampi, koska sieniä oli enemmän.
Veljeni keitto oli todella hyvää, vaikka olikin ohuempaa.  He tarjosivat sen alkuruokana, jonka jälkeen syötiin hirvipaistia. Halusin keitostani ruokaisamman, joten jätin sen sakeammaksi.

En myöskään laittanut ohjeen mukaista savupekonia, vaan ohutta porsaan kylkisiivua pannulla paistettuna. Savupekoni veljeni keitossa antoi keitolle hyvän maun.

Koskenlaskija -juuston tilalle laitoin Philadelphia -tuorejuustoa. Tässäkin makua varmaan saisi enemmän Koskenlaskija Savuporo -juustolla.



Kuvassa näkyy vasemmalla pakasteesta otetut herkkutattisiivut ja oikealla tuoreet suppilovahverot.

Ruskistin kylkisiivut kuumalla pannulla rapeiksi. Sitä oli noin 150-180g. Rasvaa en pannuun laittanut, koska kylkisiivuista tulee sitä muutenkin. Kuivatin ruskistetut siivut talouspaperin päällä. Lihojen jäähdyttyä, silppusin ne leikkuulaudan päällä pieneksi hakkeeksi.

Pannulle jääneessä rasvassa kypsensin sipulit 2kpl hakkeena, sienet pienenä hakkeena, valkosipulit puristettuna, sekä purjosipulia hakkeena, noin 10cm pätkän. Mausteet, kurkuma 1tl, inkivääriä lusikan kärjellinen, mustapippuria 1/2 tl, kukkura tl timjamia, ja pari tl kuivattua persiljaa. 

Siirsin sienet ja lihat kattilaan. Kurkuman, inkiväärin, sekä kuivatun persiljan voi jättää pois, ellei pidä niiden mausta. Veljeni keitossa oli timjamia ja mustapippuria. Valmiin keiton pinnalla tuoretta persiljaa.

Lisäsin keittoon 3-4 rkl gluteenitonta soijakastiketta. Veljeni käytti kanalientä, eikä soijakastiketta ollenkaan. Puoli rasiaa Philadelphia -juustoa, n.7,5dl vettä ja ruususuolaa maun mukaan ja keitin sitä miedolla lämmöllä hetken. Lopuksi lisäsin 2 dl vähälaktoosista kermaa. Annoin keiton hautua vielä hetken. Veljeni keitossa oli myös kermaa.

Tarjolle tuotaessa tuoretta persiljaa päälle. Minulla sitä ei valitettavasti nyt ollut. Ripottelin hiukan emmentaljuustoraastetta.


Hyvää ruokahalua :-)

Sienikeiton tuoksuisin terveisin Jaana


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti