Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

lauantai 8. marraskuuta 2014

Gluteenitonta, täyteläistä kanttarelli-juustopiirakkaa ja suussa sulavaa suklaatorttua isälle

Huomista isänpäivää varten piti leipoa. En halunnut täytekakkua, kun sen teko on gluteenittomana hankalampaa. Tein kaksi matalaa suklaatorttua, jotka kuorrutan, kun ovat jäähtyneet.

Leivoin myös pellillisen juusto-kanttarelli piirakkaa. Otin pakasteesta pussillisen kanttarellia sulamaan. Pilkoin neljä sipulia, kaksi puna- ja kaksi keltasipulia,sekä pätkän purjosipulia. Kuorin kaksi valkosipulin kynttä.

Laitoin sulaneet sienet pieneksi silputtuina pannulle, lisäsin sipulit ja hetken päästä valkosipulin puristettuna. Mausteeksi suolaa, kurkumaa, mustapippuria, rakuunaa ja timjamia.
Pilkoin kaksi isoa tomaattia, jotka lisäsin pannulle. Sekaan laitoin vielä 1/2 rasiaa tuorejuustoa, puolet Aura-sinihomejuustopakkauksesta, purkillisen ananasmurskaa (liemi valutettu pois).

Taikina oli sama taikina, kuin broileri- ja jauhelihapiirakassa aiemmin.
Levitin löysän taikinan jauhojen avulla uunipannulle. Päälle levitin täytteen ja puoli pussillista emmental-juustoraastetta. Uuni 225 astetta ja paisto noin 30 min. Paistoaika on riippuvainen uunista, pohjan paksuudesta ja täytteiden määrästä, joten kannattaa katsoa välillä.
En luota paistoaikaan, kun silmät ja nenä kertoo enemmän.



Suklaatorttuihin annan ohjeen tässä yhteen:
  • 150g voita
  • 1dl kookossokeria Nämä vatkataan vaahdoksi

  • 1 kananmuna sekoitetaan taikinaan

  • 1dl kaakaojauhetta
  • 1dl perunajauhoa
  • 2rkl kookosjauhoa ja loput riisijauhoa, yht. 1 dl
  • 1tl leivinjauhetta . Sekoita jauhot ja leivinjauhe.
Sekoita kaakao-jauho-leivinjauheseos siivilän läpi taikinaan. Lisää välillä sekaan 1/2 dl Baileys`a
tai rommia, tai jotain muuta leivontaan käypää alkoholia. Mikäli et halua käyttää alkoholia, voi sen korvata vaikka kermalla, mehulla, mikä itsestäsi tuntuu sopivalta. Sekoitin myös purkillisen ananasmurskaa mehuineen taikinaan. 

Levitin taikinan lusikalla vuokaan ja paistoin 175-200 asteen lämmössä noin 8-10 minuuttia. Niin että pohja tulee juuri ja juuri kypsäksi. Pitää jäädä hiukan kosteaksi.


Tortut ovat melko matalia. Kuopat pinnalla ovat ananaspaloja.


Kumottu pohja jäähtymään vielä jääkaappiin.



Pohjien jäähdyttyä sekoitin yhtä pohjaa varten 1/2 purkkia mascarpone -juustoa, 1/2 dl laktoositonta vispikermaa, lusikallisen lemoncurdia. Kuorrutteen levitin tortun päälle. Pinnalle raastoin hiukan luomu tummaasuklaata.


Torttuja tein kaksi ja maistoimme toista. Hyvääääää


En muistanut tyttären ohjetta kokonaan, joten piti keksiä taas oma, että sain jotain tehtyä.
Hän neuvoi, että suklaatorttu on paistettava varoen, ettei kuiva uunissa. Se saa hieman jopa tarttua kokeilutikkuun. Kylmässä torttu vain paranee. Hänen tortussaan oli rommia. Ananasmurskaa ei ollenkaan.  

Suklaatorttu on parhaillaan vasta seuraavana päivänä, kun se on jääkaapissa kostunut ja maut tulevat paremmin esille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti