Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Kynttiläkippoja, vanhoja ja uudempiakin purkkeja

Heipsan

Pakkasta nyt 8,4 astetta. Yöksi on luvassa vielä paljon kovempaa pakkasta.

Kirpputorilla tuli käytyä. Ja täytyy sanoa, että ei ollut juuri mitään ostamisen, tai kuvaamisen arvoista. Ei mitään erikoista, paitsi kolme mekkoa. Ne olisi ehkä kannattanut kuvata, Kotimaisia, vanhoja värikkäitä ja pitkiä puuvillamekkoja. Hintaa oli 10€/kpl. Niistä olisi saanut lyhennettyä kivan kesämekon ja helmasta ommeltua, vaikka sen tuolin päällisen. Voimakkaat retrovärit.

Kankaitakin oli vähän, samoin verhoja. Joten ei löytynyt tuoliin istuimen päälliskangasta vielä nytkään. Tekisin sen niin mielelläni kierrätysmateriaalista.

Matonkuteitakaan en saanut sitä väriä, mitä hakemaan lähdin. Remontin jäljeltä oli kaikki vielä huiskin haiskin. Otin vyyhdin lähelle olevaa väriä ja toisen tummemman. Taidan tehdä maton loppuun niistä. Ostan seuraavalla kerralla niin paljon samaa väriä, että saan yksivärisen ison maton. Nyt kun tiedän, kuinka paljon tarvitsen isoon mattoon.

Ostin kirpparilta neljä pientä Havin lasista kynttiläkippoa. Pohjassa lukee Havi Finland, K4, K5,K7 ja K10. Jokaisessa siis oma numero.

Onko nämä Riihimäen Lasin valmistamia? Osaako joku kertoa? Lieneekö "juokseva numero" näissä kipposissa? Niin, että tuo K + joku numero, kertoo valmistussarjan. Onko näissä ollut kynttilä valmiiksi valettuna kupin sisälle?

Nämä ovat malliltaan kivat. Korkeutta on riittävästi, suuaukko hiukan kapenee. Sivusta katsottuna kynttilä näyttää, kuin palaisi jäälyhdyssä. Yksinkertainen on kaunista.

Ja hinta ei päätä huimannut. Yhteensä 1,60€, eli 40 senttiä kappale.


Pimeän aikaan on kiva viritellä kynttilöitä vähän sinne sun tänne.

Olen raahannut ison osan tuikkukipoista mökille. Nyt ei kotona olekaan niitä tarpeeksi.

Kirpputorilla ja ruokakaupassa meni aikaa. Pojan poika tuli illaksi meille ja pitää valmistella kuopuksen huomista Jyväskylän matkaa. Vaatteet ym, joten en viitsinyt aloittaa tuolin maalausta.

Maalit kyllä on valmiina. Niitä toin kesämökiltä, kun jäi yli niin pohjamaalia, kuin harmaata maaliakin. Kaivelin ne kaapista valmiiksi esille, samoin uuden pensselin.. Aloitan maalauksen vasta huomena.

Tein gluteenittomia suklaamuffinsseja. Huomena teen niihin kuorrutteen rahkasta, kermasta ja mansikoista. Tarjoan ne illalla kahvin kanssa reissusta tuleville jälkiruokana.

Pyyhin pölyjä kaapin päällä olevista purkeista.

Tämä purkki on kotoani. Erikois Kesti -kahvi,Tukkukauppojen Oy:n kahvi. Tarkkaa ikää en tiedä.


Tämän olen ostanut kirpputorilta. Tällainen oli myös kotonani,


Tämäkin on vanha purkki. Sain sen lahjaksi.


Tämä on tietääkseni uudempi, mutta ikää jo kuitenkin jonkin verran, Belgialainen, joten olisiko makeispurkki? Saatu lahjaksi.Tämä muistaakseni 80-luvun Fazerin Kiss-Kiss -purkki.


Pieni lahjaksi saatu tee-purkki. Ikää en tiedä.


Kirpputorilta löydetty. Lyijykynän myyntipakkaus. Muistin kouluajoilta olleen samanlaisia lapsilla kynäpenaaleina.


Kurkistin sisään ja kuinkas ollakaan. Tämäkin oli ollut jonkun penaali.
Hellyttävää. Kynä oli jo hävinnyt, mutta muut tallella.


 Tämän ostin kirpparilta. Ei varmaankaan kovin vanha, mutta hauska.


Pieniä tee-purkkeja oli muitakin, mutta en viitsinyt enää niitä kuvata.

Leppoisaa loppuiltaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti