Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

tiistai 14. lokakuuta 2014

Gluteeniton herkku -kääretorttu

Taas tuli leivottua ;-). Ensin tein kääretortun. Yhteishyvän Ruoka -lehdessä oli ohje mansikka-valkosuklaakääretortusta.

Taikina:

  • 4 kananmunaa
  • 11/2 dl sokeria
  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1/2 perunajauhoja
  • 1tl leivinjauhetta     Paisto 225 astetta/noin/7min
Täyte:

11/2 dl mansikkahilloa
100g valkosuklaata
1 prk (250g)mascarponejuustoa

Muutin ohjeen niin, että sokeriksi laitoin kookossokeria ja vain 1dl.
Jauhoiksi 1dl riisijauhoja ja 1/2dl kaurajauhoja.

Täytteeksi 1prk mascarponejuustoa, johon sekoitin purkillisen ananasta pieninä paloina.
Luomu raakakaakaojauhetta 2 rkl. Lisäksi 3tl lemoncurd`ia ja 1tl luomu agavesiirappia.




Tortun pyöräytin rullalle leivontaliinan sisällä. Pysyy pinta kauniina.


 Puolet pakasteeseen ja toinen puoli päiväkahville.


Paistoin myös gluteenittomia, valkosipulin makuisia sämpylöitä.
Pinnalle ripottelin emmental -juustoraastetta.




Juotiin päiväkahvit nuoremman tyttären ja kuopuksen kanssa.

Herkkua oli, eikä liian makeaa. Lainatakseni vanhemman tyttäreni sanontaa: "Ei niin makeaa, että alkaisi silmät kiilumaan."


Tyttärelle miehineen terveisiä. Ensi kerralla, kun pyydätte kahvileivättömään pöytään, ottamaan esille ne berliinimunkit(joita ei ole) sieltä piilosta, vedän piilosta esiin kyseistä kääretorttua. 
Parempaa kuin berliinimunkit ;-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti