Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

maanantai 22. syyskuuta 2014

Valaisin maitosiivilästä

Keittiön vanha kattovalaisin näytti kellastuneelta ja ikävältä. Päätin tehdä uuden valaisimen itse.
Halusin sen olevan metallinen ja valaisimen malli ja muoto oli valmiina mielessäni. Mietin pitkään eri vaihtoehtoja ja päädyin lopulta maitosiivilään.

Etsin netistä mahdollista myyjää, Löysin kuin ihmeen kaupalla, Tori.fi sivustolta maitosiivilän myyjän. Ja vieläpä kotipaikkakunnalta. Soitin ja sovin käynnistä seuraavalle päivälle.

Maitosiivilöitä oli kaksi, ostin tietysti molemmat ;-) Myyjä kertoin niiden olleen käytössä hänen lapsuuden kodissaan. Pienempi, kuvassa oleva siivilä oli ollut käytössä kesällä, kun lehmät lypsettiin ulkona laitumella. Siivilä oli ollut myöhemmin ulkona kukkaruukkuna, joten se oli ruostunut.


Siivililäosatkin olivat ruosteessa.


Puhdistin kaikki osat vesihiomapaperilla niin puhtaaksi, kuin mahdollista. Ostin metallille sopivaa helmenvalkoista maalia ja maalasin siivilän sisältä ja ulkopuolelta kolmeen kertaan pensselillä. 
Maalasin myös siivilään kuuluvan siiviläkupin ja metallisen siivilälevyn valkeaksi. 

Biltemasta kävin ostamassa valaisimeen sähkötarvikkeet. Metallisiivilän ja siiviläkupin läpi miehen kanssa porasimme keskelle reiät. Metallisiivilä tuli sisäpuolelle ja kuppi ulkopuolelle.

Tällainen siitä tuli.  Mitäpä olette mieltä?? Itse olen tulokseen tyytyväinen.Toinen maitosiivilä odottaa vielä tuunausta. Suunnitelmissa oli tehdä siitä lattiavalaisin.
En vain ole vielä löytänyt siihen sopivaa jalkaa. Tahtoisin tehdä siitä kohdevalaisimen tyyppisen, eli valaisinkuvun asentoa pitäisi pystyä säätämään. No, ehkäpä vielä keksin mieluisan toteuttamistavan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti