Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

tiistai 24. helmikuuta 2015

Kirjansidontaan tutustuminen.

Huomenta

Tuulee ja lunta sataa, taas kerran. Tänään mennään Joensuuhun, käyttämään isää keskussairaalassa.
Ikävä ajokeli.

Tein eilen sivut kirjaan. Kannetkin tein, tosin ovat vielä kesken. Jäin miettimään, hankinko naskalin, vain poraammeko sähköporalla reiät kanteen ja sivuihin ;-))  Minulla on joskus kirpputorilta ostettu kirja, jossa yllätys, yllätys, on ohjeita kirjansidontaan :-) Siinä ei ole yksityiskohtaisia neuvoja kansiin ym. mutta sidonnasta on kerrottu. Kirjassa on vihkosidonta, japanilainen neljän pisteen sidonta. Myös 6 -reikäinen sidonta, joka onkin jo aika vaikean näköinen. Voi olla että teen soveltaen. Ideoitahan syntyy yleensä tehdessä lisää :-)
Mikäli innostun tästä ( lue ensimmäinen onnistuu), minulla on nahkaa, jota voi käyttää kansiin.
Keinonahka voisi olla helpompaa ja sitähän voi ottaa vanhoista laukuista, ym. Ei tarvitse uutta ostaa.
Siis minun, kun olen kierrättäjätyyppiä, joka tykkää vanhasta. Helpommalla pääsisi ostamalla uutta, mutta ei ole niin mielenkiintoista ja hauskaa (eikä järkevää). Ensimmäinen on "raakaversio", jossa en niinkään panosta ulkonäköön vaan tekniikan harjoitteluun.

Netistä löysin myös saman sidontatyypin ohjeet, hieman eri tavalla. Ne ovat selkeät ja siinä sidontanurkka liimataan ylhäältä ja alhaalta ennen ompelua.

Kannet leikkasin piirustuslehtiön pahvisesta takakannesta.
Päällystin kukkakankaalla.


Kansien etukulmaan liimasin kernistä nurkat.
Kangas on kirpputorikankaita, joista olen tehnyt tuolinpäällisen ja tyynyn.
Rippeet menee askarteluun.


Kernin ostin eilen kirpputorilta 1€:lla, Sitä on n 1,5 m. Käytän mm. alustana piirrellessä ja maalatessa huonekaluja ym. Leikkelen paloja.Takakannen sisälle liimasin revityn valkean paperin ja leikkasin pienemmän piirustuslehtiön takakannesta sydämiä, jotka liimasin paperin päälle. Tämä on vielä aivan kesken, joten lisää myöhemmin.
Etusivun sisäpuoli on samaa ruskeaa pahvia, kuin takakannen sydämet.


Sivut taittelin värillisestä  tulostuspaperista. Paperin ostin, kun halusin värillistä.
Seuraavaan sivumateriaaliin on jo kierrätysidea, mutta silloin tarvitsen paperileikkurin.
Liimana olen käyttänyt erikeeperiä, sitä minulla on aina kotona.

Taitoin 20 paperia, eli sivuja tulee 40.
Ei siis kovin paksu kirja. 
En ole koskaan tehnyt mitään tällaista, joten aloitan mahdollisimman helpolla.

Takuuta en anna kirjan valmistumisesta. 
Jos olisi käynyt jonkun kurssin, olisi tämä helpompaa.
No, yrittänyttä ei laiteta.

Nyt laittautumaan ja Joensuuhun.
Illalla odottaa lumityöt kahdessa pihassa.
En ehdi nyt valitettavasti aamukierrokselle katselemaan muiden blogeja,
mutta ehkä sitten iltamyöhällä :-)

Mukavaa Matin -päivää :-)) ja onnea kaikille päivänsankareille.

22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Riitta Sinikka, toivottavasti saan sen kasaan ;-))

   Poista
 2. No wautsi, sanon minä! Uniikkia tulossa :) Taitava sinä!
  Minulla on äidin kanssa saikulla käynti perjantaina :)
  Matinpäivä kahveille on kohta lähdettävä vanhempien luo.
  Ihanaa viikkoa Jaanalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uniikkia kyllä, toivottavasti onnistuu valmiiksi asti, Samat hommat siellä menossa. Me juotiin Matinpäivä -kahvit Joensuussa ;-))
   Ihanaa viikkoa myös Sinulle Tuitiina ja kiitos kommentistasi :-)

   Poista
 3. Sinä olet niin luova että uskon/tiedän että kirjastasi tulee upea! En itse pääse mihinkään kursseille opettelemaan mutta youtube on oivallinen kouluttaja ja monessa muussakin opiskelussa se on hyvä.Ja sitä käytän ahkeraan :) Ja käyn monessa aiheeseen liittyvässä blogissa saamanssa ohjeita ja näkemässä "mallia". Joten innolla odotan kirjaasi!
  Mukavaa luovaa viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ohjeita löytyy, eihän tämä muuten onnistuisi. Toiset blogit on hyviä paikkoja nähdä malleja ja saada oppia. Minulla onneksi oli tuo kirja. En edes muistanut noita ohjeita. Katselin kirjaa ja hups siinä ne olivat, No heti piti päästä kokeilemaan.
   Saas nähdä mikä siitä tulee...Kiitos Esther kommentistasi ja oikein luovaa ja toivottavasti aurinkoisempaa viikkoa
   :-))

   Poista
 4. Ihana kirja. Mitähän keksit sisällöksi? Runoja? Piirustuksia? Satuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos saisin kirjan ensin valmiiksi, niin aina siihen täyttöä keksii :-) Kiitos Tuulento kommentistasi :-)

   Poista
 5. Sinullahan on mainio suunnitelma valmiina.Kyllä tulee hyvä ja uniikki.Innolla odotan kuvia työstäsi ja taidanpa saada myös uutta oppia siitä.Tämä on niin tosi kivaa että tekis itsekkin mieli aloittaa uusien kansien teko.Onnea sinulle.Se naskali on hyvä pisteluvehje.Minulle miesystävä teki tikasta pistelyjutun.Kärki on vaan liian paksu joihinkin materaaleihin. Joku sanoi että bupitikka olisi hyvä.Kokeilemalla löytyy.Siellä kurssilla on opella hyvä pistelyneula jota käytän hyödyksi..vaan kotona muut konstit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmia kyllä on kun vain saisi ne tehtyä :-D Täytyy kehitellä joku pistelyvehje. Täytyypä netistä katsella mitä löytyy. Tikka voisikin olla hyvä.Huomena etsin kaupoista jotain ja hyvää lankaa sidontaan. Ehkä se siitä sitten lähtee.
   Mukavaa kokeilla uutta :-) Kiitos RaijaAnnikki neuvoista ja kommentista, laitan kuvat tänne pistelyvälineestä ja kirjan etenemisestä.
   Materiaaleja näihin kyllä löytyy helposti kierrättämällä :-)
   Hauskaa illan jatkoa :-)

   Poista
 6. Työ tekijäänsä neuvoo....että wau, sinä(kin) innostuit "kirjailemaan"! Minullakin on jo kannet valmiina ja siihen tyssäsi kun tuli muita ideoita....Kirjan edistymistä odottelen kiinnostuneena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen käyttäytynyt oudosti viime aikoina :-) Innostuin nyt tähänkin ja ennestään olen jo piirtämisen riivaama :-D
   Toivottavasti etenen asiasssa ;-)) Kiitos kommentistasi.

   Poista
 7. Kovin näyttää ja kuulostaa työläältä. Taidan porskuttaa tämän villityksen yli, mutta nostan hattua teille ahkerille ja aikaansaapasille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin ajattelin, etten minä...ja nyt sitten minäkin.
   Ei se tuntunutkaan työläältä ja nyt innolla odotan, että saan tarvikkeet ja pääsen ompelemaan sidontaa.
   "Aikaansaamaton" oli itse viritellyt niin hienot vesiviljelyvehkeet ja itsekseen ne ei kyllä ihan kasva, että melekosen aikaansaava olet itsekin :-) Kiitos kommentistasi.

   Poista
 8. Taas luovuus kukkii yhtä suloisesti, kun nuo kukkaset kannessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aimarii, kukkaset on suloisia, vaan kirjasta en vielä tiedä mikä tulee. Mutta loppuun teen, kun aloittanut olen :-)
   Kiitos Aimarii kommentistasi :-)

   Poista
 9. Hahaa! Nyt se siis iski! Minulla on täysi kuume päällä. Minusta omaan kirjaan kannattaakin tehdä kaikki itse ja mahdollisimman paljon kierrätysmateriaalista. Myös itse oppimalla tulee paras lopputulos. Vihjeitä kannattaa etsiä, mutta sitten tehdä oma päätös.
  Minun kanteni on jo niin monen liimakerroksen tuotosta (siis omaa maalausta), että tarvitsen reikiin kyllä isännän apua ja porakonetta.
  Paperit tein taittamalla ja repimällä kirjekuoren avaajalla. Sillä saa pikkuisen epätasaisen reunan. Kerron omastani tässä joku kerta, kun pääsen vähän pidemmälle.
  Toivottavasti Joensuun retki meni hyvin. Itse olin äitini apuna vanhusten virkistypäivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin viestejäsi toisten blogeissa ja huomasin innostuksesi.
   Ajattelin, etten minä kuitenkaan tuohon hurahda, en.
   RaijaAnnikki on tehnyt niin kauniita kirjoja ja katselin postausta suurella mielenkiinnolla. Estherin kirjasta tulee myös kaunis.
   Netistä katselin kirjansidontaa ja viimeinen sysäys oli kun löysin kirjastani ohjeita. Sitä en ole vielä varmaksi päättänyt teenkö kirjan vain omille jutuilleni vai olisiko Art Journal -kirjan tekokin kiinnostavaa. Art Journal vaatii melko paljon perehtymistä ja erilaisia tarvikkeita, joten ....Mutta kirjansidonta kiinnostaa.
   Sinä taidat tehdä upean kirjan,kun itse maalaat kannetkin.
   Jään suurella mielenkiinnolla odottamaan kirjaasi ja Sinin kirjaa, jahka kansista ehtii eteenpäin. RaijaAnnikki puhui myös mahdollisista uusista kansista, joten odotettavaa on paljon, jee ;-) Kiitos kommentistasi Uuna :-)

   Poista
 10. Hienoa kun itse teit kirjasen alusta lopuun, siis sidoit.
  Minä en ole raskinut "hienoihin kaikkien oppien mukaan sidottuihin",,heh,, kirjoihin kirjoitaa muuta kuin runoja ja päiväkirjaa. Niin no yhdessä on zentanglehaasteen kuvioita pari vuotta sitten olleeseen haasteeseen.
  Kirjansidonnasta tein aikoinaa oikein kunnon postauksenkin, mutta vuodatuksen blogissa, joka meni nurin koko laitos. Nykyään on jo videoita vaikka minkälaisesta sidonnasta. Ja onkos sillä väliä miten sitoo, kunhan kirja pysyy vaan koossa ja itse tykkää :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin olet tehnyt monta kirjaa, vau. Harmi kun on sivut menneet nurin. Kiva olisi nähdä niitä sinun kirjojasi. Ja lukea se postaus, niin olisi saanut lisäoppia. Tuokin zentangle -kirjanen on varmaan kaunis. Niin, tärkeintä varmaan on vain se että kirja pysyy kasassa.
   Olisi minulla muutama vanha kirja kirpparilta, joista voisi tehdä ArtJournalin, mutta katsotaan nyt.
   ArtJournal vie paljon aikaa ja paljon tarvikkeita, joten jääkö sitä sitten piirtämiseen. No, jos en niitä jaksa tehdä, piirtelen kirjoihini ja kirjoittelen runoja ;-))

   Poista
 11. Ihanaa kukkakangasta 😊 Hienoa asia että teet kirjan aivan alusta asti itse. Siitä tulee niin uniikki 😊

  VastaaPoista
 12. Mielenkiintoinen kokeilu, tiedä vaikka innostuisin useampaan. Kiitos kommentistasi :-)

  VastaaPoista