Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

torstai 19. helmikuuta 2015

Äidit -lyijykynäpiirrokset

Huomenta

Piirtelin taas illalla, se on niin rentouttavaa ja mukavaa puuhaa.
Tällä kertaa otin esille kaksi valokuvaa. Toisessa oli äitini ystävänsä kanssa ja toisessa miehen äiti.

Piirsin toisesta vain äitini ja piirsin samaan kuvaan miehen äidin.

Ensimäinen piirros ilman kuvankäsittelyä oli tällainen.


Tässä hieman käsiteltynä. Äitini silmät olivat mielestäni liian vaaleat.


Lisäsin tummuutta silmiin lyijykynällä ja skannasin taas.


Tässä taas edellinen käsiteltynä. En tiedä enää mikä on hyvä ja mikä ei. 
Apua!


Vasemmalla miehen äiti, oikealla omani.
Nuoria ovat näissä kuvissa ja elämä vielä suurimmaksi osaksi edessä päin.

Piirros on skannattu. 
Seuraavan piirroksen yritän kuvata,
saadakseni lyijykynätyön pehmeyden esille paremmin.

Iloista ja aurinkoista torstai -päivää.20 kommenttia:

 1. On kyllä vaikea sanoa mikä on hyvä noista hyvistä...mutta ehkä tuo alin tuo ainakin minulle piirteet selkeämmin esille tai ainakin silmät, eli kaikki hyviä!! :)

  VastaaPoista
 2. Kuvankäsittelyllä saa hiukan erinäköistä Välillä en ole kuitenkaan varma ovatko parempia, kuin käsittelemättömät.. Skannaus vaalentaa ja muuttaa, varsinkin lyijykynätyötä. Käytän kuvankäsittelyyn vain PaintNet -ohjelmaa.
  Kuvankäsittely on hieno juttu.Sillä saa paranneltua valottuneita, tai liian tummia kuvia.
  Se vain ei jotenkin ole minun juttu, Suoritin aikoinaan tietokoneenkäyttäjän AB -kortin, jossa yksi osio oli kuvankäsittely. Siellä oli ohjelmana Corell ja muutama muukin.
  En vain jotenkin innostu kuvankäsittelystä, mikä on tietysti huono juttu, kun sitä kuitenkin tarvitsee. Sinä ja moni muu käytätte taitavasti ja saatte aikaiseksi kauniita töitä. Se vaatii kuitenkin kiinnostusta asiaan, mikä minulta uupuu :-( Kiitos Esther kommentistasi :-))

  VastaaPoista
 3. Minäkään en ole kuvankäsittelystä kiinnostunut. Jotain pientä teen, kun on pakko muuttaa tai korjata, mutta kuvan rakentaminen kokonaan tietokoneohjelmilla ei ole minunkaan juttu.
  Kynä ja sivellin minulle. Kuten sinulle.

  Minunkin on vaikea päättää, mikä näistä on paras, ehkä kallistun alimmaiseen, kuten Esther, mutta se johtuu silmistä.
  Tunnistin heti, että oikean puoleinen on äitisi, samaa näköä kuin sinussa, vaikka en ole sinuakaan koskaan nähnyt :-D
  Piirtämäsi oma kuva on niin hyvä, että se kertoo sinusta paljon. Olet hyvä lyijykynän kanssa ja nautit siitä, sitä on parasta siis jatkaa. Kyllä esitystapakin löytyy. Nytkin, jos olisit näyttänyt meille vain yhden, olisimme olleet ihan tyytyväisiä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos UUna kannustuksesta. Olisi hienoa jos olisi puhtia innostua kuvankäsittelystä. Nuorimies on taitava piirtäjä ja käyttää nyt sellaista piirustusalustaa, jolla piirtelee koneelle.
   Tekee upeita pelihahmoja ja muitakin. Tiedä, jos sellaisesta innostuisi,kun voi piirtää ensin sen kuvan :-))

   Kyllä meissä äidin kanssa varmaan jotain samaa on, niin että tunnistaa. PItänee etsiä oma nuoruudenkuva ja katsoa ollaanko piirrettynä yhtään samannäköisiä ;-))
   Sinä hallitset taiteilijana kaikki tekniikat ja olet huikean hyvä niissä. Töitäsi on mielenkiintoista katsella, vaikka en sellaisia tekniikoita hallitsekaan. Mielikuvitusta kun töissäsi riitää.

   Lyijykynäpiirtäminen on se minun rakkain juttu, Siitä pidän todella paljon ja öljy - ja vesiväripiirtäminen on minulle vaikeaa.
   En kyllä ole öljyvärejä koettanut kuin kaksi kertaa ja vesivärejäkin hyvin vähän. Joten opettelua riittää, mutta niin kauan, kun on hauskaa, innostaa se yrittäminenkin.
   Ja eihän kaikkea tarvitsekaan osata, kun kyse on harrastuksesta ;-)

   Poista
 4. Kauniita tyttöjä nuo teidän äidit! Ja totta, skannaamalla tulee jälki kovemmaksi kuin lyijykynän jälki on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulento, kauniita olivat. Anoppi ei ole elossa enää, mutta elää näin kuvien välityksellä :-)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, aurinkoista päivää sinullekin, toivottavasti olet jo terve :-))

   Poista
 6. Äidit pääsivät samaan kuvaan.:-)
  Kauniisti piirsit.
  Miehesi Äidin katse on hyvin syvällinen, vahvistettuasi silmiä.
  Suloinen työ!

  Mukavaa loppu viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan kuvaan pääsivät :-) Miehen äidin katse on enemmän kohti ja katse oli helpompi saada syvälliseksi. Äitini katse on enemmän sivuttain ja vaikeampi tehdä. Kiitos kommentistasi Liplatus ja miellyttävää viikkoa sinullekin :-)

   Poista
 7. Kaikki erottelemattoman hyviä. Ehkä kolmonen eroaa kuitenkin edukseen enemmän, mutta hyvin pienellä erolla. Hienoa kynän käsittelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aina, minunkin suosikkini oli tuo kolmonen. Sitä ei ole käsitelty ja vaikka se ei ole niin pehmeä, kuin alkuperäinen, on se kuitenkin vain piirretyn näköinen. Mukavaa kuulla näitä kommentteja, kun joskus olen sokea omalle työlle. Varsinkin jos joutuu käyttämään kuvankäsittelyä :-))

   Poista
 8. Hienosti olet piirtänyt muotokuvat. Kauniit hiukset äidilläsi.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Päikkä kommentistasi. Äidilläni oli tummat, hyvin tuuheat, paksut ja karkeat hiukset. Ei ollenkaan tyypilliset suomalaiset hiukset. Leikatakin ne oli hyvin vaativat. Nyt ovat kauniit harmaat ja hiuksia on ikäisekseen vieläkin paljon. Käytiin tiistaina kampaajalla :-))

  VastaaPoista
 10. Kauniita äitejä. Minä en ole skannannut yhtää piirrosta, pikkupokkarillani vaan napsin kuvia, ei ne aina edes onnistu. Olen enimmäkseen piirtänyt ne kierrelehtiööni ja siinä saavat olla, kunnes keksin niille parempaa käyttöä.
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaisemmin kuvasin kaiken, mutta talven pimeässä sisäkuvaus ei tuonut hyvää tulosta puhelimen kameralla. Nyt olen skannanut ne koneelle, on nopeaa. Väritetyt tulee hyviä, mutta mustavalkeaa en saa skannattua samanlaisena kuin alkuperäinen. Pitää kokeilla nyt uudella Nikonin järkkärillä, saanko parempia kuin skannerilla.
   Kierrekantisessa luonnoslehtiössä, niin kuin kuvastakin näkyy, on minullakin suurin osa ja siitä skannaan ne.
   Kiitos kommentistasi ja hyvää viikonloppua :-))

   Poista
 11. Huomasin että olet äitejäkin pirrellyt. Miehesi ja sinun äiti on oikeita kaunottaria ja niin sinäkin varmaan olet :) Hienot piirrostyöt olet tehnyt, olet niin taitava. Hyvää viikonloppua Jaanan perheelle!

  VastaaPoista
 12. Kiitos Sisko, nättejä ovat olleet ja hiukset laitettu ennen kuvaa :-))
  Minä olen vain sellainen takkutukka, on jäänyt tuo kaunistelu vähän vähemmälle. Nyt on jo ikää niin paljon, että ei peilin edessä enää jaksa seistä niin kauan että kauniiksi naamansa saisi ;-D Vaan hyvä näin, ei ole turhia paineita. Oikein hyvää viikonloppua Teillekin :-))

  VastaaPoista