Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

torstai 29. tammikuuta 2015

Tapaaminen Leijonaisen kanssa.Kahvilassa tapaaminen- Hei! Mitä sinulle kuuluu?

-Hei vaan! Tässä kauniille naiselle, kaunis ruusu, ole hyvä. 
Kiitos, minulle kuuluu hyvää, talvi tuntuu hiukan pitkältä ja kylmältä. Liikuntalajeihin olen tutustunut Jaanan pyynnöstä ja mieliksikin. Hyväähän hän tarkoittaa, mutta... osaisinhan minä itsekin, ilman apua valita. Aivojumppa on mielestäni parasta liikuntaa minulle. Mitä sinulle kuuluu Leijonainen?

- Minulla on vähän jalka kipeä, mutta muuten menee ihan hyvin. Talvella tulee kyllä laiskoteltua liian paljon. Nytkin varmaan torkkuisin peiton alla, ellei tuo Uuna olisi alkanut hätyytellä.

-Toivottavasti jalkasi paranee pian. Talvella on ihanaa kölliä ilman kiireitä peiton alla ja miettiä syntyjä syviä. Harmittiko sinua hätyyttely ?

- Kun siitä heräsin niin aloin ajatella, että olisi kyllä kiva vähän tutustua ja nähdä teitä kaverit.
- Niin, ilman Uunan toimeliaisuutta, emme ehkä olisi tutustuneet.

- Miten sinä tänne julkisuuteen oikein päädyit?
- Jaana kuuli Nuorelta mieheltä ja uutisista Lyyran tähdistössä olevasta Kepler planeetasta.
Kepler on eniten maata muistuttava planeetta tähän asti löydetyistä. Jaanalle se oli samaa, kuin toivo.
Toivo, että jossain on jotakin muutakin elämää, kuin mitä omalla maapallollamme on.
Jaana leikkii ajatuksella, että Keplerillä olisi elämää ja uusi maailma, johon ihmisellä ei olisi asiaa.
 Niin synnyin minä, Viisaan Minervan poika, joka olen tullut tänne käymään ja muistuttamaan maapallon tilasta.

- Hauskaa! Minä synnyin oikeastaan yhden tarinan kautta ensin. Uunan piti kirjoittaa jossain kurssilla tarina, jossa oli päähenkilönä eläinhahmo. Siitä hän sitten innostui ja alkoi maalata minua. Muutamassa näyttelyssäkin olen ollut mukana. Mutta viime aikoina olen kyllä saanut laiskotella.

-Mukavaa kuulla, että olet ollut Uunan mukana jo kauan. Ja että hän tutustuttaa sinut meihin muihin hahmoihin.

- Mutta hei, mitä saisin tarjota sinulle? Voit ottaa jotain muutakin kuin teetä? Entä kakkua tai jäätelöä?
-Ehkä ottaisin pakuriteetä, sitä juomme Jaanankin kanssa usein.

- Minä käyn tosi harvoin missään kahviloissa, mutta en kehdannut sinua murjuunikaan kutsua. Sitä paitsi tekee hyvää laittaa vähän siistimpiä vaatteita päälle, tosin nämäkään ei kummoiset ole, mutta näkisitpä minut kotona. Viihdyn sellaisissa mukavissa vaatteissa. Ja yhden jutun unohdin kun lähdin. Sen huomasin, kun kävin veskissä ennen tuloasi. Unohdin taas nyppiä viiksikarvani, en ymmärrä, miten ne ovat alkaaneet niin valtavasti kasvaa iän myötä. Harmaita en edes yritä enää nyppiä tukasta, ne alkavat olla voitolla, joten pitäisi kohta nyppiä kai mustat.

-En minäkään kahviloissa juuri käy. Viihdyn kotona ja luonnossa. Viiksikarvasi ovat hyvin viehättävät...öhöm... juuri tuollaisina. Harmaa on hyvin kaunis ja rauhoittava väri, se pukee sinua.

- Onko sinulla jotain kesäsuunnitelmia? Mitä aijot tehdä?

-Saaressa varmaan ollaan suurin osa kesästä. Saan tavata lajitovereita ja muitakin lintuja ja eläimiä. Entäpä sinun kesäsuunnitelmat? Joko sinulla on niitä?


- Minä odotan kesää tosi innolla. Minulla on sellainen avoauto, ajelen sillä harja hulmuten. Tuletko joskus retkelle sen kanssa? Keksitään jokin kiva kohde.

-Se voisi olla hauskaa, harja hulmuten ja höyhenet pöllyten, hih.

- Olipa kiva, että tulit, nyt on paljon helpompi suunnitella jotain yhteistä, kun on hetken istunut nenätysten tai nokatusten, miten vaan, tai vaikka turvatusten :-D

- Kiitos, ilo on minun puolellani, kiitos vaan kutsustasi. Kanssasi on ilo keskustella ja löytyisi varmaan paljon jutusteltavaa. Ehkäpä tapaamme vielä uudelleen. Iloista talven jatkoa ja hauskoja tapaamisia. 

- Moikka, hyvää jatkoa sinulle!

-Kiitos, hyvää jatkoa ja näkemisiin.


**************************************************

22 kommenttia:

 1. Voi sinua ihanaa ja suloista Kepleriä. Ja ehdottomasti avaruudessa on elämää, oma haaveammatihan oli astronautti. ;)

  Suloista torstaita kaikille teille. <3 Keplerille erityispaijaus. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan siellä on oltava :-) Astronautti on harvalla pikkutytöllä haaveammatti :-) olet ollut hyvin rohkea.
   Ihanaa torstaita teillekin ja Kepler kiittää paijauksesta.

   Poista
 2. Olipa tämä hieno keskustelu ja olen Keplerin kanssa samaa mieltä. Ei me täällä yksin olla, ei vain olla vielä löydetty napureita... on tuota matkaa :D

  Olisi kiva tietää, missä päin kukin hahmon omistaja asustelee. Katsottais saataisiinko joukkotapaaminen kesällä järjestettyä oikiasti. Se olisi hauskaa tunnistella toisiamme :-DDDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksin ei olla. Ehkä naapurit pelkää meitä ja pysyvät kaukana
   :-) Voi se tapaaminen olisikin tosi hauskaa:-)) Kiitos kommentistasi Aina.

   Poista
 3. Upeaa! Hienoa että Keplerikin pääsi teelle ja saimme näin tutustua tarinaasi. Olka lähettää terveisiä ja toivoo kesäkelejä, nyt meinaan sataa räntää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther kommentistasi ja Olkalle kiitokset terveisistä. Lunta tulee täälläkin joten kyllä kesää tulee ikävä :-)

   Poista
 4. Keplerillä on erittäin tärkeä tutkimustyö. Kyllä Minerva synnytti viisaan pojan! Työtä tässä maapallon tutkimisessa onkin, joten Kepler on siihen sopiva. Ei avaruudessa varmaan yksin olla. Mihin sitten maapallon väki menee karkuun kun tulee siihen tarve. Erittäin mielenkiintoinen keskustelu tuokio, luin ihan monta kertaa.

  Sinä olet niin hienosti piirtänyt Keplerin samaan kahvipöytään Leijonaisen kanssa ja kukka vielä tuliaisena. Zambelina ei sitä tajunnut.

  Oletko sä piirtänyt piiruslevyllä vai millä?

  VastaaPoista
 5. Kiitos Sisko, minulla ei ole piirtolevyä, joten ihan käsin olen piirtänyt.
  Tulostin Uunan kuvan, piirsin Keplerin siihen, skannasin ja siinäpä se :-). Ja kaiken lisäksi muistona Leijonaisen ja Keplerin yhteiskuva kansiossani, ellei Uuna kiellä tekijänoikeuksillaan kuvan säilytystä :-)
  Nuorella miehellä olisi piirustuslevy, mutta omalla koneellaan yläkerrassa. En viitsinyt mennä piirtämään kun en sillä tehnyt mitään. Kyllä tekisi mieli itselleenkin ostaa, kunhan on taas rahaa :-)

  VastaaPoista
 6. Oi, Kepler, ihanaa että rohkenit tulla tänne kahvilan sykkeeseen. Vaikka tämä on tällainen rauhallinen paikka, valitsin sen juuri sen takia, että saisi rauhassa keskustella. Mitä nyt noita muita blogilaisia on tuulut kuuntelemaan :-D
  Oli kyllä ilo kuulla sinusta. Joskus voitaisiin keskustella vähän filosofiasta, kyllä sinulla varmaanon viisaita ajatuksia, koska olet Minervan poika ja vielä avaruudesta. Minua kiinnostaa filosofia, kun siinä on monta kantaa aina, eikä useinkaan lopputulokseen pääse, mutta se keskustelu...
  Mutta jätetään se nyt toiseen kertaan. Vielä luen ja luen tuota keskusteluamme, olet niin hienosti osannut johdattaa sitä Kepler.
  Kerro Jaanalle terveisiä, että kuva on vallan mainio. Niin luonteva ja elävän oloinen. Ja vielä ruusukin, voi sinua Kepler, ihan punastun..
  Tapaamisiin, Leijonainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leijonainen, minustakin oli niin hauskaa tutustua sinuun. Filosofia on hyvin kiinnostavaa, nuoren miehen kanssa puhutaan ties mitä, ajan käsitteestä, aikalinjoista, ihmisen oikea ja väärä -käsitteestä, elämän tarkoituksesta tai tarkoituksettomuudesta. Aiheita riittää. En yllättynyt kuullessani, että sinuakin kiinnostaa:-)
   Kyllä hiukan alkuun pelotti tulla, mutta seurasi on niin luontevaa, että se pelko oli aivan turhaa, Tapaaminen oli hyvin miellyttävä. Kiitos sinulle ja Uunalle. Jaana ilahtui terveisistä. Tapaamisiin; Kepler

   Poista
 7. Voi että.Tämä on hieno.Piirros on niin hyvin tehty ja teksti mukavaa keskustelua.Kymmenen pistettä.Oleppa hyvä.Se ruusukin vielä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RaijaAnnikki. Piirustuslevyä ei ole ja hiirellä siitä ei tahdo tulla mitään, joten eikun tulostamaan ja piirtämään.
   Pitihän herrasmiehen kauniille naiselle ruusu viedä :-))

   Poista
 8. Heh, en ensin tajunnut, kun Leijonainen kutsui Äinan kahvilaan, että nämä kahvikutsut jatkuvat. Hauska idea. Jokaisella on oma kertomuksensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt vaan hahmot kehiin ja kahvilaan Leijonaisen kera :-)
   Kiitos kommentistasi.

   Poista
 9. Hauskaa! Kepler onkin oikea herrasmies, vaikka niin ujolta vaikuttaa :)
  Mukavasti lähti keskustelu sujumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan ujo on, mutta ystävällinen ja huomaavainen.
   Leijonainen on fiksu ja rohkea, joten keskustelu sujuu helposti hänen kanssaan :-)

   Poista
 10. Hauska tutustua, Kepler Minervanpoika! Huomaavaisuus näkyy olevan hyveesi, kun muistit ruusunkin. En ole ennen ulkomaailman asukkeja nähnytkään, sinulla taitaa olla sellainen Alians passi, jolla pääsee matkustelemaan mihin vaan planeetalle. Jännää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirokko, Tänne maahan tulin tällä kertaa, koska teidän planeettanne on huonossa kunnossa ja se huolettaa meitä muita maailmoja ;-)) Hyvää päivänjatkoa :-)

   Poista
 11. Kepler on mainio hahmo!
  Kiva oli keskustelukin, mielenkiinnolla sitä luinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllö mielletään viisaaksi ja sitä Kepler on. Minä taidan välillä aliarvioida häntä, joten täytyy yrittää vähemmän ja kuunnella enemmän ;-) Kiitos Harakka kommentistasi. Koskas sieltä teiltä käydään Leijonaisen kera kahvilassa??

   Poista