Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

lauantai 17. tammikuuta 2015

Hanslankari harjoittelee vesiväritöitä :-D

Hei

Ostin viikolla uudet nestemäiset vesivärit ja uusia pensseleitä. En ole sitten kouluaikojen maalannut vesiväreillä mitään, Ostin ensin nappivesivärit, vielä huonot sellaiset, ja kokeilin maalata niillä.
Työt oli mitä oli, jälki kauheaa. Laitoin tännekin pari harjoitusta, ugh....

Nämä uudet värit tuntuvat paremmilta. Tekniikasta ei hajuakaan, joten nyt mennään "mutu" -tuntumalla.
Piirtäminen on kieltämättä, enemmän oma lajini, mutta yrittänyttä ei laiteta.
Sinnikkäästi vaan opettelmaan, kyllä sen salat "kantapään" kautta aukeaa :-)

Tämä on ensimäinen kokeiluni uusilla väreillä. Suokaa anteeksi, että tuon sen näytille.
Tuon siksi, että näytän, kuinka pohjalta voi alkaa :-D.
Haluan rohkaista muitakin kokeilemaan.
Kokeilla kannattaa ja harrastus, joka tuo itselle iloa, on aina hyvästä.
Lauletaanhan karaokeakin huvin vuoksi. Ja niin se on alunperin tarkoitettukin.
Jokainen lintu äänellään. Suomessa tosin kaikki menee liian vakavaksi.

Ehkä puolen vuoden, vuoden jälkeen osaan väreillä jo jotain tehdäkin. Ja ainakin hiukan paremmin, kuin nyt. Paineita ei onneksi ole, kun en ole taiteilija. Kukaan ei minulta odotakaan mitään hienoa.
Ja se on hyvä niin.


Joten kaikki, joilla on kipinä luomiseen, tavalla tai toisella. Eikun kokeilemaan. Jos uskaltaa laittaa itsensä peliin, voi se poikia itselle paljon hyvää mieltä ja hauskoja hetkiä. Ei tarvitse olla huippuhyvä harrastaakseen jotain.

Hauskaa viikonloppua kaikille, toivottelee taiteen hanslankari Jaana :-D

P.s. Blogissani saattaa välillä olla hiljaisempaa. Isäni joutui sairaalaan eilen, joten auttelen kotona enemmän ja silloin nämä jutut jää toissijaiseksi, odottamaan.

21 kommenttia:

 1. Nappivesivärit minullakin on, kyllä niillä pärjää. Tosi kauniin maiseman olet piirtänyt, valoa ja kesää ennustaa, sinne päin mennään. Harmi kun isäsi on sairas, toivotaan pikaista paranemista. Mukavaa viikonloppua sinne päin myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan itse kun luin uudelleen, että sä oletkin ostanut nestemäiset vesivärit, pitäisiköhän minunkin siirtyä niihin, kun tulee noin raikkaan väristä ja kirkasta tulosta. Nappiväreistä tulee haaleaa, eikä noin raikkaan väristä. Pitäisi lukea tarkemmin, ennen kuin kirjoittaa kommenttia. Mukavaa päivänjatkoa!

   Poista
  2. Juu tykästyin näihin ensi yrityksellä, ovat jotenkin helpommat. Tai ainakin minusta tuntuu niin. Minä taas laitan nappiväreissä liikaa väriä, enkä saa kevyttä vaikutelmaa. Paperi oli vain liian ohut ja huono, mutta en näihin harjoituksiin raaski ostaa kallista paperia. Ehkä sitten jos kehityn vähän..;-)
   Niin, toivottavasti isä saadaan kuntoon. Äidillä jo kova ikävä ja niin minullakin. Mukavaa päivänjatkoa Sinullekin Sisko ja kiitos mukavista kommenteistasi :-)
   P.s Ne sinun vesivärityösi ovat hyvin kauniita ja saat hennon vaikutelman kukkiisi ja töihisi yleensäkin. Kokeile niitä tuubivärejä myös, onhan se vaihtelua.

   Poista
 2. Minäkin yritin kokeilla vesiväriä, mutta kun se ei onnistunut, luovuin toistaiseksi siitä. Pitäisiköhän minunkin kaivaa ne taas esille. Olisi myös kiva, jos olis jotain opastusta siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulento kommentista. Älä luovuta, eihän ne alkuun onnistu kellään. Sisukkaasti vaan yrittämään. Ja jos pidät siitä niin vielä parempi, koska väkisin yrittämisestä ei tule mitään. Lähde sillä asenteella, ette laita mitään odotuksia.
   Katsot valmiista, mitä tekisit toisin ja seuraava yritys.
   On varmaankin oppaita kirjastoissakin ja ehkä netissäkin, kun vain etsii. Pitääpä katsella itsekin löytyykö tekniikosta mitään. Hauskaa uutta yritystä :-)

   Poista
 3. Toivon isällesi pikaista paranemista!

  Tykkään tästä raikaan värisestä maalauksestasi! Ja siinä on naivistinenote jota juuri itsekin nyt teen, harjoittelen. Itse olen parhaillaan vesivärikurssilla ja en voi sanoa että osaan, on se vaan niin oma maailmansa, eikä virheitä voi enään korjailla kuten akryylillä voi. Mutta tekemisen iloa pitääkin olla ja kun itse nauttii kaikesta mitä tekee, silloin se on hyvä!
  Minun on tehtävä välillä myyntiinkin, koska leipää pitää pöytään saada, mutta teen kaikenlaista askartelua joita sitten myyn.
  Kun katselee täällä blogeissa taiteilijoiden töitä ja saa ohjeita, neuvoja,se kaikki kannustaa eteenpäin. :)

  Hyvää viikonloppua ja taiteilemisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther, toivottavasti isä tokenee kotikuntoon pian :-)
   Tärkeintä onkin juuri se, ettei laita itselleen mitään paineita ja pakkoja, vaan tekemisen riemusta tekee.
   Sinulla onkin urakkaa, kun välillä teet myytäväksi.
   Tekisin minäkin omia käsitöitäni ja askarteluja myyntiin, mutta pienellä paikkakunnalla ei onnistu. Ei täällä ole ostajia :-( Työttömän elämä ei ole ruusuilla tanssimista, kun ei työtä ole. Välillä pieniä pätkiä :-(( Ja eläkeikään on vielä matkaa.
   Täältä saa hyvin vinkkejä ja neuvoja, kiitos näiden taiteilijoiden :-))
   Hyvää viikonloppua ja iloista taiteen tekemistä :-)

   Poista
  2. Olen itse tuolla facessa ja sieltäkin saa ostajia,sekä käyn markkinoilla, tapahtumissa,"kirppareilla" ym myymässä ja saa blogissakin mainostaa tekeleitään!! Ja minulla on vielä erikseen noi kotisivut,mutta mainostamista kaikki vaatii! Joten laita vaan mainoksia! Ja netin kautta moni tilaa nykyään. Ja pienellä paikkakunnalla minäkin asun :)

   Poista
  3. Kiitos Esther neuvoista, Pitää vähän katsella ja tutustua vaihtoehtoihin. :-))

   Poista
 4. Kiitos kannustavasta postauksesta.Vesivärit on ja todella pitäisi kokeilla.Työsi on kaunis ja raikas.Älä aliarvio--onhan se uniikki ja ilolla tehty.Haleja isäsi johdosta ,voimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIitos RaijaAnnikki ihanasta kommentistasi. Kyllä pitää uskaltaa kokeilla sitä mikä kiinnostaa. Elämään tulee niin paljon lisää hauskuutta, kun löytää uusia harrastuksia ja sen myötä uusia ystäviä. Kiitos haleista <3

   Poista
 5. Ihana asenne, Siis: IHANA ASENNE tekenmiseen ja kokeilemiseen. Mitään ei opi ellei yritä ja tulos voi olla yllättävä. Hienot kukat, maisema ja värit. Kantapään kautta opittu on paras opettaja, vaikka joku voi olla eri mieltä. Itse olen kantapäänkautta oppija ja nautin jos onnistun. En aina hyvin, mutta onnistun ;-DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aina. Nuorena en olisi uskaltanut laittaa itseäni näin likoon, mutta ikä tuo ryppyjen lisäksi elämänviisautta.

   Olen aivan samaa mieltä, että mitään ei opi yrittämättä. Se halu oppia, on tärkein työkalu. Jokainen oppii tavallaan ja ajallaan.
   Kantapään kautta opetellessa, oppii hyvin virheistään. Eikä kukaan sano, ettei näin voi tehdä ;-)
   Löytyy se oma tyylikin sitten samalla. Kiitos kannustavasta kommentistasi Aina, olet ihana ;-)

   Poista
 6. Oli ilo lukea kannustavia ja rohkaisevia kommentteja, joita olet saanut. Kaikki ovat aivan oikeassa ja etenkin sinä. Rohkeasti vaan kokeilemaan. Hyvä kun hankin hyvät värit, niillä tekiminen on ihan toista kun lasten nappiväreillä. Olet saanut puhtaat, kauniit, kuulakkaat värit työhösi.
  Paperi on kyllä vielä tärkeämpää kuin värit, niin se vain on. Osta joskus edes yksi lehtiö, niin huomaat. Hyvässä paperissa on pientä rosoisuutta, jonne väri valuu ja sitten kuivuu. Se antaa työhön eloa ja toisaalta väri ei valu kokonaan pois, kuten tavallisesta piirustuspaperista.

  Voimia sinulle ja äidillesi myös isäsi takia. Sairaus vie kaikilta voimia ja epävarmuus vielä vaikeuttaa tilannetta. Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kannustavia kommentteja on tullut paljon, pitää vain uskaltaa.
   Pigmentin määrä on näissä aivan toista ja muutenkin niin ihanat käyttää. Paperi on varmaan se tärkein. Hankalaa tehdä ohuelle piirustuspaperille, kastuu läpi ja kupruilee. Eikä väri levity kauniisti. Käyn ostamassa kunnon lehtiön kirjakaupasta. Lyijykynä -piirustukseen, tyttäreltä miehineen saamastani lehtiöstä taisin mainitakin. Siihen on aivan ihana tehdä lyijykynätöitä.
   Isän terveyden huononeminen alkoi melko yllättäen.
   Pääsee tutkimuksiin ja lääkäri oli hyvin positiivinen, joten siihen on nyt luottaminen :-) Isä itse on hyväntuulinen ja rauhallinen, ihana juttu. Kiitos sinulle, ihanalle ystävälle, joka käyt aina kannustamassa :-)

   Poista
 7. Kaunis ja valoisa maisema, hyvin olet maalannut uusilla väreilläsi. Asenteesi on oikea, jokainen osaa kun on halua ja intoa, tekemällä sitten oppii ja kehittyy. Tekemisen ilo on tärkeintä. Neuvot ja kannustukset merkitsevät paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Millin ihanasta kommentistasi. Neuvo ja kannustukset ovat tosi tärkeitä. Ja se ilo minkä tekemisestä ja uuden oppimisesta saa. Sydämellinen kiitos kaikesta kannustuksesta ja neuvoista <3

   Poista
 8. Onpa kauniin raikkaat värit ja muutenkin kaunis maalaus ☺
  Ensimmäiset akvarellivärini ostin halvat ja totesin ettei niissä ollut tarpeeksi pikmenttiä. Ostin vähän hintavemmat ja niillä syntyy ihan erilaista jälkeä.
  Annetaan kaikkien kukkien kukkia ja
  Sinulle jaksamista halauksin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ihan ensimäinen kokeilu niillä väreillä, joten ei ole vielä kummoinen, mutta ei sen vielä tarvitse ollakaan.
   Totta, että eron huomaa, kun kokeilee parempia värejä.
   Näillä on ilo maalata, edellisiin verrattuna.
   Kiitos Mate kannustuksestasi,olette kaikki aina ihanan rohkaisevia ja se merkitsee paljon <3

   Poista