Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

maanantai 22. joulukuuta 2014

Pelottava vieras -runo

Pelottava vieras
                                                                                                                             
Varoitit, en uskonut,
en halunnut sinun tulevan.
Yön pimeydessä, 
odottamatta, tietämättä, tulit taas.

Iskit kehooni myrskyn voimalla,
pää täynnä salamoita, ukkosta.
Kivun aalto vyöryi yli, riisti ajatukseni.

Elämän äänet ympärilläni,
käyn taistelua yksin.

Haluan sinusta eroon,
et tunne sääliä.
Vavisutat ruumistani, 
hikoan, oksennan, 

Tärisevin sormin juon elämän vettä, 
etsin helpotusta. 
Auta uni, vie minut pois, 
tähtien loistavaan tarhaan.

Kivun aika on ikuisuus.
putoan tuskaiseen
pimeyteen, 
En jaksa, en taistele enää
vieköön myrsky,
hakatkoon kivun aallokko raihnaisen kehoni rantakivikkoon.

Tulee hiljaisuus.
Kuulen sen.
Helpotuksen aalto huuhtoo yli, 
uni vie rauhan ja levon siivin.

Kyllästyit ja menit pois.
Et kokonaan, tiedän.
Tulet taas...


Runo on kuvaus päänsäryistäni, jotka ovat käsittämättömän kovia. Lääkkeistä ei ole juuri apua, joten joudun vain kestämään kivun, niin kauan kuin se on kestääkseen.


16 kommenttia:

 1. Oli kyllä hienosti kirjoitettu runo kivusta. Kipu on kuin myrskynsilmä ja jos päänsäryiltä unta saa, niin uni tuo autuuden. <3

  Tunnelmallista ja särytöntä joulua sinulle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, tuo kipu välillä kauheaa. Ihanan helpottava olo, kun se on ohi. Mukavaa jouluodotusta:-)

   Poista
 2. Hyvin olet saanut kivun olemuksen vangittua runoosi, sillä se vie mennessään kaiken kun sille päälle sattuu. Toivon että sinut on hyvin tutkittu mistä särkysi johtunee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on välillä kammottavan kovaa. Kerran on pää kuvattu, ei edes varjoaineen kanssa. Kontrollia ei tehty.
   No, selvisin taas tästä kerrasta, jospa seuraavastakin :-)

   Poista
  2. Eli huonosti tutkittu. Mene uudelleen, jos se on migreeniä siihen on olemassa lääkkeitä, kaikki kova päänsärky pitää tutkia, kunnes löytyy syy.

   Poista
  3. Mr-kuvissa löydettiin käpyrauhasesta 2 kystaa. Se on ainoa,,mitä löydettiin. Ei migreeniä, kokeiltiin silti migreeni-lääkkeet. Ei auttaneet nekään. Neurologi ei kieltänyt, etteikö voisi johtua kystista, mutta ei määrännyt kontrollikuviakaan. Kipu on sietämätön ja lääkkeet ei tehoa.En voi, enkä pysy pystyssä kun kohtaus tulee. En voi syödä, kun oksennan, joskus myös verensokeri laskee rajusti. Tiputuksessa annettu lääke lieventää hiukan, mutta puolen tunnin päästä kipu on jo yhtä kova. Joten aika ikävä juttu, mutta tämän kanssa on vain elettävä.

   Poista
 3. Kamalaa, ymmärsin heti ensimmäisistä sanoista mistä on kysymys! Ole saanut varmasti hyväntahtoisia neuvoja paljonkin...minun on että pommita lääkäreitä jospa tietoa ja taitoa paremmasta löytyisi! Toivottavasti kohtauksia ei tule usein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti sille ei voida mitään. Neurologi sanoi kysyessäni, kystien aiheuttavan kivun, että ei niitä aleta repeloimaankaan sieltä. Ainoa mitä toivoisin, että saisin sellaiset lääkkeet, jotka auttavat.

   Poista
 4. Olen sanaton, runosi huusi tuskaa ja syystä. Kuitenkin kiität, vaikka tiedät sen takaisintulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipu on juuri tuollainen, kuin kuvasin. Silloin, kun se loppuu, olen niin helpottunut ja kiitollinen, koska sen sietäminen, on usein ylivoimaista. On vain alistuttava ja odotettava.

   Poista
 5. "Kivun aika on ikuisuus"... Tämä säe syöpyi tajuntaani, koska tiedän, että lyhytkin aika kipua on vaikea kestää, puhumattakaan pitkästä jaksosta.
  Runosi huutaa tuskaa, olet saanut kuvattua tuntosi aitoina ja peittelemättöminä. On uskomatonta, että mitään apua et saa näihin toistuviin kohtauksiin.
  Puhutaan nykyajan kehittyneestä lääketieteestä, mutta olen oman niskani kohdalla huomannut, että vieläkään kaikkeen ei apua löydy. Sen olen kuitenkin huomannut, että itse on oltava sinnikäs, eikä annettava periksi, vaikka lääkäri kuinka vähättelisi. Mene toiselle, uudelleen ja uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Teille kaikille välittämisestä :-) Olen yrittänyt saada apua, mutta kun eivät tiedä mistä johtuu, eivät välitä.Tai tietävät, ettei sille voi mitään. Hillittömän kivun sietäminen tuntuu ikuisuudelta.
   Olen väsynyt taistelemaan lääkärien kanssa. Voinhan minä vielä yrittää kärttää uusia lääkkeitä, jos löytyisi joku, mikä auttaisi.

   Poista
 6. Tuskaa on ja kestää kuin ikuisuuden. Tämä vieras on käynyt minullakin kylässä. Nuorenpana kärsin mikreenistä joka viikko ja mikään ei siihen auttanut, piti vaan kärsiä. Ihme kun sulla ei ole helpottanut iän tullen, minulla ei ole ollut mikreeniä enää pitkiin aikoihin. Hyvää ja Rauhaisaa Joulua ja Uutta-Vuotta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että olet päässyt eroon migreenistäsi. Se on kauhea vieras. Minun päänsärkyni eivät johdu migreenistä ja siksi kai eivät helpotakaan. Ne ovat ihan jotain muuta.
   Rauhaisaa joulua ja hyvää uutta vuotta :-)

   Poista
  2. Sinun särkysi on todella vakavampaa kuin pelkkä mikreeni, kunhan joku keino olisi mikä auttaisi.

   Poista
  3. Niinpä, kun vain jotain keksisi,mikä?

   Poista