Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

tiistai 11. marraskuuta 2014

Tunarituunaaja,sormeenompelija, hiilikäsihemmo..

Hei vaan

Päivä meni niin, ettei paljon päätään ehtinyt kääntää :-)

Aamun virkkasin hiukan kesken olevaa jäkälä -mattoa. Saan sen tänään valmiiksi.
Käytiin ostoksilla ja haettiin pikkumies koulusta, kun tuli kipeäksi kesken päivän.

Ostin piirustuslehtiöitä pari ja kyniä pitikin sitten pikkukaupungissa etsiä.
Kirjakaupasta onneksi löytyi. 
Piirtämiseen tarkoitettuja kyniä, ostin pari eri kovuutta ja hiilikyniä samoin.

Testasin uusia tietty heti. Nuoren seuran innoittamana lipsahti aihe vähän sadunomaiseksi.
Hiilikynä opetteluttaa, enemmän, kuin lyijykynä. Ja uudet lyijykynätkin alkuun tuntuivat oudoilta. 

No, riittävästi vain harjoittelua,niin kai se siitä lähtee. Hauskaa tämä silti on. Käsiä saa olla yhtenään pesemässä, kun pitää tehdä kotitöitä välissä.

Nuorimies katseli eilen touhujani, kun siirsin puhelimesta kuvat piirroksestani koneelle.
Kysyi sitten, että miksi sinä noin teet, miksi et skannaa? 
Niinpä niin. Sanopas muuta.
Skanneri on yläkerrassa ja koneeni alhaalla. Laiskuuttani en ole siirtänyt sitä tänne alas.

Nyt huomena se tapahtuu. Saan selkeät kuvat, kun skannaan piirrokset.  Pitänee vaihtaa nämä kuvatkin uusiin, niin ovat sitten huomattavasti laadultaan parempia kuvia. Itse piirros ei valitettavasti siitä parane :-(

Aihe on oman mielikuvitukseni tuotetta "minimaailmasta". Metsänpohjasta, pikarijäkälineen ja havunneulasineen. Kuvaan tunki ihan väkisin tuo maahinen. Kolo vain uupuu ;-D
On harjoitelma ja ihan sen näköinenkin. Olen jossain vaiheessa luvannut, että jos tuunaukset epäonnistuu, kerron ja näytän nekin. On inhimillistä epäonnistua, miksi siis salata sitä.

Olen itsepäisesti päättänyt opetella uudelleen piirtämään. Joten menen läpi, vaikka harmaan kiven, mutta voin sanoa ainakin yrittäneeni. Taiteilijaa ei minusta tule, eikä ole aikomuskaan. Jos jossain vaiheessa onnistun niin, että olen johonkin työhöni tyytyväinen, voin sanoa onnistuneeni.

Sitä odotellessa huvitan teitä näillä raakileilla. Toivottavasti, joku muukin uskaltaa yrittää.
Minähän voisin perustaa ryhmiä: Tunarituunaajat, lyijykäsipiirtäjät, hiilikynähemmot, sormeen ompelijat, Pisantorni -tuolientuunaajat jne.....ryhmät jossa voi oikein urakalla tunaroida ja sählätä, eikä erotu joukosta :-)

Tervetuloa  tunarituunaajiin :-D. Hauskaa illanjatkoa kaikille. 

2 kommenttia:

 1. Oi hitsi, täällä on piirros, enkä ole ehtinyt kierrokselle. Suurin syy on se, että sivupalkkini ei näytä enää pikkukuvia, jotka kertovat missä mennään. Olisin syöksynyt tänne heti, jos olisin nähnyt kuvan piirroksesta.
  Sitä paitsi en osannut kuvitella, että saat näin nopeasti uusia välineitä. Hieno juttu! Unohdetaan koko taiteilijuus ja nautitaan tekemisestä, piirtämisestä. Niin minäkin teen nykyisin. Enää ei tarvitse yrittää osallistua, näyttää, myydä...nyt vain nautin, nauti sinäkin.
  Minä nautin myös sinun piirroksestasi ja ilman muuta maahinen kuuluu sinne. Monenlaista hauskaa olet löytänyt mukaan. Sommeittelu on hyvä ja taustan suuret sienet todella pyöristyvät. Itse mättääseen voisit vielä rohkeammin laittaa tummuutta jonnekin, esim tuonne ylös, jonne olet jo varjoa laittanutkin. Kynällä saa tehdä työtä ja varoa kädenselkää, ettei se tuhri kaikkea, mutta silti rohkeasti ytyä vaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos neuvoista. Skannaus teki kuvasta hiukan vaaleamman,kuin se oli alunperin. Kuvaa voisi tosiaan hiukan tummentaa. Itseänikin tuo mätäs kiusasi. Se näytti mielestäni jotenkin hölmöltä:-).
  Kämmenselkä on mustana, aina kun teen ja sit joutuu työtä korjailemaan.
  Tämä on hillittömän hauskaa. Meinaa tuunausjutut jäädä taka-alalle.

  VastaaPoista