Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

maanantai 3. marraskuuta 2014

Suomea talutetaan, kuin pässiä, pussi päässä teuraaksi

Aamuisin täytyy jo miettiä haluaako uutisia katsoakaan. Pitäisikö opetella sulkemaan silmät epäkohdilta? Tässä valtakunnassa se näyttäsi olevan maan tapa.

Uutisissa kerrottiin seuraavaa. "Krista Kiuru kieltää, hallituksen esittämän, koulutuksen järjestäjien vähentämisen, johtavan oppilaitosten laukkauttamisen lisääntymiseen. Asiasta ollaan kuitenkin eri mieltä, monella taholla. Säästöt kohdennetaan kuulema hallinnon vähentämiseen ja yhdistämiseen.
Säästötavoitteet ovat sitä luokkaa, etteivät ne toteudu, kuin lukioita ja ammattioppilaitoksia vähentämällä."

Meneekö hallitus päätöksissään, mielipuolen lailla, "soitellen sotaan"

Tämäkö on järkevää???Näin se nuorisotyöttömyys edelleen lisääntyy ja pitkittyy. Opiskelukustannukset kasvavat nuorilla, opiskelupaikkakuntien siirtyessä yhä kauemmas. Nuori joutuu katkaisemaan yhteyden omiin kontakteihin ja perheeseen. Pitkät matkat estävät taloudellisesti yhteydenpidon.

Se tuo mukanaan yhä enemmän sosiaalisia ongelmia. Moni nuori ei vielä peruskoulun päättymisen jälkeen. ole valmis lähtemään hyvin kauas kotipaikkakunnasta.

Rahaa riittää kaikkiin mahdollisiin operaatioihin ulkomaille. Esimerkkinä taannoin Somalian rannikolle lähetetty, merirosvojen kiinniottamiseen tarkoitettu laiva miehistöineen. Naurettava operaatio, jonka lopputulokseksi jäi vain suuret kustannukset. Operaatioon uponneilla rahoilla, olisi tehty paljon hyvää täällä kotimaassa.

Ja tämä oli vain yksi, pieni esimerkki. Ei liene Suomen tehtävä olla maailmalla poliisina. Suomen puoluettomuus on alkanut rapista pahasti Eu:n myötä. Meitä ajetaan selvästi Natoon. Härnätään Venäjää, niin että pian on "pakko" liittyä Natoon????????
Näin saadaan kansa pelkäämään ja kannattamaan Natoon liittymistä. Ruotsissa kummasti natomyönteiset mielipiteet kasvoivat sukellusveneoperaation myötä ;-)

Natoon liittyminen, tuo niin paljon myös velvotteita ja kustannusten kasvua, että Suomen kansa nääntyy maksutaakan alla. Otetaan kauhalla ei kädellä :-)

Samanaikaisesti Suomi rapistuu täydellisesti. Tällä politiikalla on pian suurin osa pikkukaupungeista ja kylistä autiona. Ihmiset ahtautuvat suurimpiin kaupunkeihin, koska täällä ei pian ole mitään palveluja, eikä työtä. Mallia on otettu kenties USA:sta.

Meillä puhutaan hyvinvointiyhteiskunnasta. Sanoisin, että "menneen talven lumia". Tulkaa Itä-Suomeen, Kainuuseen, pohjoiseen, tai kehäkolmosen ulkopuolisille pienemmille paikkakunnille.
Kysykää kansalta, kulkekaa kylien raitilla, kaupunkien kaduilla. Käykää vanhainkodilla aamulla huoneissa katsomassa, kuinka vanhukset odottavat pitkälle aamupäivään aamupesua ja yöllisten märkien ja ulosteisten vaippojen vaihtoa. Tämäkö on hyvinvointia? Päättäjien suusta ei aina kuule totuutta. Vastuunottajia ei ole.

Tiet ovat kuin perunapeltoa. Kouluja suljetaan, rakennuksia jää tyhjilleen. Ei ole käyttöä, eikä rahaa kunnostaa. Työttömyys kasvaa (kaunistellaan tilastoissa aika pahasti totuutta ja ihmisiä on paljon työttöminä kortiston ulkopuolella), keskipalkat työntekijöillä näillä alueilla laskevat, köyhyys ja eriarvoisuus lisääntyy. Ongelmia alkaa tulla yhä enemmän.

Naisten keskipalkan alhaisuus,selittyy kuulema osa-aikaisilla töillä. Naiset itse haluavat tehdä osa-aikatyötä.

Uskaltaisimpa naisena veikata, että harva, ehkä hyvätuloinen sitä haluaa ja siihen pystyy. Moni nainen on oman jaksamisen vuoksi joutunut tähän ratkaisuun. Perheen pienten lasten vuoksi.

Joku joutuu valitsemaan osa-aikatyön huonon terveydentilan takia(eläkkeelle ei päästetä).
Suuri osa on kuitenkin pakotettu tekemään osa-aikatyötä. Ei yksinkertaisesti saa kokopäiväistä työpaikkaa. Kaupan alalla moni tekee sopimuksella 1-40h/vko. Se ei ole oma valinta, vaan pakon edessä tehty.
Monella muullakin alalla tehdään työsopimukset, varsinkin määräaikaiselle 1-40h/vko.
Kaupan ja monen naisvaltaisen alan palkat, ovat niin alhaiset, että vajailla viikkotunneilla, on vaikeaa, tai mahdotonta tienata riittävästi.

Helppoa on työ- ja elinkeinoministeri Ihalaisen, Stubbin, Kiurun ja muiden ministereiden katsella työttömiä ja köyhiä. Kurjuus unohtuu varmaan helposti, kun miettii mihin sijoittaa 248 000 € (Ihalainen, tieto tekstitelevision sivulta tänään)vuosiansiot. Ei niin rikas mies, edes ehkä käsitä, mitä on elää Kelan työttömyyspäivärahalla, tai pienillä tuloilla. Sama koskee myös muita meidän ministereitä ja kansanedustajia. Ollaan niin kaukana todellisesta arkielämästä, ettei tiedetä mitä Suomessa on tänään elää pienillä tuloilla. Ja jos tiedetään, kauhistelen sitä välinpitämättömyyttä!

Itsekästä ja ahnetta politiikan tekoa. Usein tuntuu,että päättäjien asema ja virka on pääasia. Ei se mitä päätetään. Leikitään EU:ssa varakasta maata ja ollaan käsi ojossa antamassa, ei ottamassa. Kreikkalaiset päättäjät ovat suomalaisia huomattavasti ovelampia. Siellä otetaan Eu:sta rahaa, niin paljon, kuin mahdollista. Ja lainoja tuskin koskaan maksetaan takaisin.

Suomalaista, kun on niin helppo kaikessa kusettaa. Me luotamme naiviisti kaikkiin ja kaikkeen, emmekä paljasta sitä, että meillä olisi  itsellä jotakin vialla. Se olisi häpeällistä.
Ja totta puhuen, eihän EU:ssa olevilla suomalaisilla edustajilla ja virkamiehillä itsellään ole puutetta ja hätää. Helppo on silloin Suomen yhteistä kassaa jakaa.

Meitä kansalaisia aliarvioidaan tiedon ja älyn puutteesta päätöksenteossa. Joten meiltä ei kannata isoissa päätöksissä kysyä mielipidettä. Ja kansa uskoo tämänkin,luottaa sokeasti päättäjiin ja heidän harkintakykyynsä. Ehkä moni minun laillani, kaipaisi rehellistä ja selkeää tietoa Suomen kaikista Eu:n menopuolen rahavirroista, päätöksenteon motiiveista ja seurauksista, vaihtoehdoista jne.

Meille syötetään uutisissa tuloksia gallupeista. Ovatko ne luotettavia? Onko kohderyhmät valittu?
Miksi ei koskaan satu tulemaan kyselyä, tai soittoa kannatusgallupeista? Ei itselleni, ei sukulaisille, tai tuttaville? En tiedä ketään, joka olisi saanut kertoa mielipiteensä kannatuskyselyissä.
Pyritäänkö tuloksilla etukäteen vaikuttamaan mielipiteisiin?

Nyt Venäjän kauppa takkuaa, boikottien vuoksi. Stubb väitti etteivät pakotteet vaikuta Suomen kauppaan. Miksi sitten kaupoissa kaupattiin venäläistekstein pakattua juustoa??
Miksi Suomen maitotuotteista yllättäen löytyy Venäjällä antibioottia, jota Suomessa ei edes käytetä eläinlääkintään?

Kuka rehellisesti  laskee ja kertoo todellisen hyödyn ja todellisten kustannusten määrän EU:ssa, Suomen osalta. Missä ovat tilastot, jossa nämä selviävät viimeistä senttiä myöten? Ja onko tähän kaikkeen pakko suostua?
Tällä menolle Suomi lienee ennen pitkää ulosmitattavissa, ellemme sitä ennen myy koko Suomea naapurimaahan, tai muille halukkaille. Karttuisa "kansan käsi" tyrehtyy lopulta, koska kansa on vähälukuinen, iäkäs ja isolta osin työtön, tai pienituloinen. Tasavero pahentaisi vain tilannetta.

Olemmeko EU:ssa siksi, että emme voi olla olematta?????Siksi, että voimme vapaasti matkustaa ja siirtyä asumaan, tai opiskelemaan EU:n alueella ja että meillä on sama valuutta. Ja että kuulumme johonkin isompaan. Onko seuraava "must have" Natosopimus? Suomisopulit rules!!!!!!!

Onhan se hienoa ja turvallista kuulua johonkin isompaan. Ei sillä väliä, mitä se meille maksaa ja mitä tuo ( jää hyvin epäselväksi).  Köyhyys ja työttömyys ovat kantajansa häpeä. Ja vaikka Ihalainen sanoi, ettei pidä lähteä itseään työttömän syyllistämään, osa työssäkäyvistä pitää syyllistämisestä kyllä huolen. Kuka pitää vähäosaisten suomalaisten puolta?

Vaietaan suomalaisten ongelmista. "Painetaan villaisella" ja ollaan kaikki olevinamme rikkaita ja hyväosaisia."Glitteriä pintaan" ja maailmalle sähläämään;-)

Nämä ovat taas, vain omia mielipiteitäni, täysin puoluesitoutumattomia. (en haluaisi kuulua yhteenkään Suomen vallassa olevista puolueista)

Harkitsevaa ja toivottavasti parempaa maanantai -päivää kaikille :-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti