Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

maanantai 17. marraskuuta 2014

Joulutarjotin,kaarnanvuolu, sekä piirretty oravaystävä

Hyvää maanantain aamupäivää :-)

Lumi on pysynyt maassa. Lämpö -0,3, joten ei kova pakkanen, mutta alkava viikko näyttäisi olevan pakkasviikko ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan.

Risulintu oven edessä sai pitää lumitakkinsa. Yleensä harjaan lumet pois, mutta se on soman näköinen ohuessa lumitakissaan, joten antaa nyt olla.


Viime jouluna etsittiin tyttären kanssa glögilasien alle tarjotinta kaapeistani.
Kerroin minulla olevan jossain peltitarjottimen, joka ei muistaakseni ole kummoinen.

Löydettyäni sen yläkaapista, totesin, ettei tämä hassumman näköinen olekaan.
Tytär oli samaa mieltä.
Luettiin tarjottimessa oleva teksti MarjaLiisa Pitkäranta.
Sorry, muistikuvani. Tämä on todella sievä.
Se vain yksinkertaisesti unohtui kaappiin. En edes muista mistä sen hankin???
Niin kauan se lojui kaapissa.


Vuolin illalla taas kaarnasydämiä. Ja tein niihin läpiviennit ja taivuttelin kiinnitysrenkaat. Työ on vielä kesken. Käyn askartelukaupasta lisää tarvikkeita.


Aamuaikaisella piirtelin kuvan oravaystävästä. Syö kiven päällä siementä ja ihmettelee maahan satanutta ohutta lumikerrosta. Kuvaa en koskaan ehdi oravista ottaa, ovat niin nopeita, joten piti piirtää pikkuystävä.

Kuvan nimi voisi olla "tosi suuri ja todella pieni" ;-)Hauskaa alkanutta viikkoa kaikille

Terveisin Jaana
4 kommenttia:

 1. Meillä ei ole vielä lunta toistaiseksi. Hienoja piirroksia ja kuvia, myös jouluista katseltavaa. Olet taitava piirtäjä ja kaarnasydämiäkin ole vuollut. Käsin tehty on minunkin mielipuuhia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisko, jospa pian teillekin lunta tulisi :-) Käsillä tekeminen on hauskaa. Piirtäjänä olen ihan aloittelija. Huuli pyöreänä katselen noita teidän tekeleitänne erilaisiin kuvahaasteisiin. "Hiihtelen siellä perässä" ;-)

   Poista
 2. Odotas vaan, niin me kiskotaan sinut mukaan haasteisiin :-D

  Jatkan vielä vähän tuolla jo aloittamaamme keskustelua siitä, mikä on piirroksessa tärkeää. Jo itsekin oivalsit, että aina on karsittava, aina on jätettävä pois. ei voiorjallisesti noudattaa mallia, koska silloin mikään ei erotu. Vain asia tai pari pääosaan ja muu hyvin viitteellisesti. Omaa mielikuvitusta käyttäen mahdolisimman paljon, kuten tuolla sanoitkin.

  Tämä on hyvä piirros, koska tässä on selkeästi kaksi asiaa pääosassa, on kuusi ja on orava. Molemmat selkeästi ja oman luontonsa omaisesti. Hyvin olet saanut kuusen oksat kasvamaan joka puolelle. Myös vikkelän oravan olet ikuistanut.

  Olet ahkera ja vikkelä käsistäsi, monenlaista kaunista syntyy...

  VastaaPoista
 3. Kiitos taas kerran, arvokkaista neuvoistasi. Otan niitä oikein mielelläni vastaan ja moitteitakin väärin tehdystä. En loukkaannu siitä, koska ei opi, ellei ota vastaan muutosehdotuksia. Ohjeesi on todella tärkeä. Yritän aina tunkea liikaa kuviin ja ne ikäänkuin hajoavat. Ja kun joku menee liian vaikeaksi, se ei onnistu.
  Pitää yrittää valita helppoja malleja. Aiheita, jotka on tuttuja ja helpompia. Tuolla ulkona niitä riittää, kun vain osaan karsia ylimääräisen vähiin ;-)  VastaaPoista