Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

maanantai 27. lokakuuta 2014

Tuunaus ja vanhustenhoito aamuohjelmassa

Hyvää maanantain aamua :-)

Sunnuntaipäivä meni ihan "velttoillessa".  En saanut aikaiseksi oikein mitään.
Possun ulkofilettä keittelin taas leivänpäälliseksi. Siivutin sen valmiiksi.

Ostin lauantaina lisäaineetonta kinkkua 150g rasian. Oli niin hintava, että otin kotiin tultua pakasteesta lihan sulamaan. Vaikka liha kypsyessään kutistuu, jää kilohinta silti valmiille lihalle halvemmaksi. Edellyttäen, että liha on ostettu tarjoushinnalla. Itse tehty maistuu mielestämme paljon paremmalle. Toki se on makuasia.

Laitan keitinliemeen mausteita vaihdellen, joten maku ei ole aina sama.

Flunssa on aiheuttanut, jo ennestäänkin päänsärkyiseen, päähäni lisää särkyjä. Päänsärkyisenä ei oikein jaksa tehdä käsitöitä, puhumattakaan maalaamisesta. Tuoli odottaa.....

Ykköskanavalla tuli juuri ohjelma kierrätysvaatteiden tuunauksesta. Vaatetussuunnittelija Aija Rouhiainen kertoi tuunauksesta ja esitteli vaatteita omista vaatetuunauksistaan.

Nähtävänä oli mm kaksi takkituunausta. Upeita.

Hänellä oli päällään kaunis, musta-harmaa, pitkähihainen mekko. Se oli tuunattu miesten housuista. Persoonallinen ja tyylikäs vaate.

Hän kertoi tuunanneensa Jutta Urpilaiselle itsenäisyyspäivän juhlan puvun ja tehnyt siihen sopivan käsilaukun. Kuvat puvusta ennen ja jälkeen näytettiin ohjelmassa.
Ihailtavaa käsityötä ja suunnittelua.

Tänään täytyy käydä kirppareilla. Ulkona myrskyää ja sataa, joten ulkoilu jää tänään vähemmälle. Toki lenkillä käydään, mutta siihen se varmaan sitten jääkin.

Uutisissa puhuttiin vanhuksille annettavista uni- ja rauhoittavista lääkkeistä. Niiden vaikutuksesta ja siitä kuinka ne heikentävät vanhuksen arkea. Totta.Olen itsekin usein kauhistellut asiaa.

Kotona oleville se on jo todella vaarallista, jos vanhus on yksin. Puhumattakaan pysyvistä haittavaikutuksista.

Haastateltu geriatrian professori heitti asiasta pallon hoitohenkilökunnalle.
Hän ehdotti, että vanhuksen kanssa on juteltava, annettava jotain syömistä ja näin rauhoiteltava vanhus uudelleen nukkumaan.
.
Hieno ehdotus, mutta hän unohti yhden tärkeimmistä. Kotona se onnistuu, edellyttäen, että siellä on omaishoitaja. Mikäli kaverina on toinen vanhus, tilanne on jo vaikeampi.

Laitoksissa tilanne on toinen. Hoitohenkilökuntaa on niin vähän, että ehdotuksen toteutus tuskin onnistuu.

Pallo olisi heitettävä päättäjille, eikä lisätävä hoitohenkilökunnan syyllisyyttä. En usko, että kyse on hoitohenkilökunnan haluttomuudesta, tai välinpitämättömyydestä.
Henkilökuntaa on vain liian vähän. Hienoja ideoita olisi varmaan heilläkin, mutta ei mahdollisuutta niitä toteuttaa.

Loppuun kesäkuva mökiltä. Saunan luona on kivi, jonka päällä on kesäisin kukka, muumitalo (kiveen tyttären maalaamana) ja sammalsydän.2 kommenttia:

 1. On niin hyvä sanoa, että lääkkeet pois vanhuksilta, mutta kyllä voimat menevät, jos ei nuku kunnolla moneen vuorokauteen. Siinä oelt oikeassa, että kaikki on kiinni päättäjistä, kun eivät anna tarpeeksi rahaa vanhusten hoitoon ja yleensäkään terveydenhoitoon.

  Kaikki päättäjät makamaan kuukaudeksi sairaalan käytävälle, niin kyllä alkaa rahaa löytyä.

  *****************

  Olet ahkera ideoija ja tekijä. Minäkin olin jossain vaiheessa, nyt olen palannut vanhalle reviirilleni ja maalaan vesiväreillä paljon. Vain niille en ole allerginen, kaikki muut värit on ollut pakko jättää. Olen nyt löytänyt google+:n puolelta monia maalariryhmiä ja kiertelen siellä innoissani.

  Toivottavasti flunssasi helpottaa...

  VastaaPoista
 2. Kiitos Uuna kommentistasi. Se olisi tehokas keino saada päättäjät ymmärtämään, miltä meidän vanhuksista tuntuu. Säälin hoitohenkilökuntaa myös uuvuttavan ja mahdottoman urakan alla. Olen kuullut monelta, kuinka he itsekin ovat, vanhusten tilanteen vuoksi erittäin pahoillaan.

  Voi mikä harmi, että olet väreille allerginen. Katselin eilen töitäsi ja ne ovat aivan upeita. Olet mielestäni erittäin luova ja monipuolinen.
  Ei silti hätää, sillä vesivärityösi ovat niin kauniita,että saat ilmaistua itseäsi niilläkin erittäin kauniisti.

  Hieno juttu, että olet löytänyt niitä maalariryhmiä. Teillä on varmaan paljon annettavaa toisillenne.
  Hyvää vointia Sinulle ;-)

  VastaaPoista