Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

maanantai 13. lokakuuta 2014

Syksyä mökiltä

Heipparallaa

 Ulkona sataa räntää. Pakkasia on luvassa, loppuviikolla jo päiväpakkasiakin.

Eilen kävimme taas mökillä. Vaikka kukat kukkivatkin vielä, maa oli täynnä keltaisia lehtiä ja kaikki oli hyvin syksyisen oloista.

Kolme joutsenta oli ruokailemassa vastapäisellä rannalla. Myöhemmin kaksi muuta lensi yli töräytellen tervehdyksiä niille kolmelle.

Mökin pihalla vieraili taas iloinen talitiaisparvi.Kerroin aiemmin pitäväni jäkälistä. Tämä on mielestäni aivan ihastuttava..vai mitä?


Tässä ihailemani pikarijäkälät


Näitä täytyy tarkastella aina maan tasolta :-) ovat niin hienoja luomuksia.Ja ihana ,vanha hiiltynyt kanto, on aivan mökin takana rinteessä.


Tämä kivi on laiturin vierellä. Kutsumme sitä liskonjalaksi. Harmi,että on niin iso, ettei voi siirtää pihalle.


Tämä on myös  jalkakivi. Suuri sekin. Saimme sen, just ja just hilattua kivipolulle askelmaksi.


Syksyn raskaat pilvet roikkuvat saaren yllä.
Samanlainen taitaa roikkua minunkin ylläni.
Seuraavaan kesään on pitkä aika :-(


Jotain hyvää on myös tässä. Nyt on aikaa tuunailla huonekaluja, kierrellä kirppiksiä, tehdä käsitöitä ja laittaa ruokaa ja leipoa. 

Muutama osa tuolista on vielä hiomatta. Olkapää on kipeä, samoin selkä ja oikean jalan akillesjänne. No, se kuuluu syksyyn ja sairauksiini. Olkapää ei oikein anna nukkua, mutta huomena teen hiomisen vaikka sisulla loppuun.

Sitten alkaa hauskemmat hommat. Jos selviän liimaamisesta kunnialla ja muistan mikä osa kuuluu mihinkin,niin loppu on jo helppoa ja mukavaa. Toivottavasti tuoli pysyy kasassa;-)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti