Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

tiistai 28. lokakuuta 2014

Nahkatuoli vai pöytä tuunaus

Heipparallaa taas :-)

Sataa ja on pimeää, mutta yllättävän lämmintä, 9,8 astetta vielä näinkin iltapäivästä.
Sää ei harmita, ainakaan tänään.

Aamulla hioin ja puhdistin tuoliprojektin pohjamaalin pinnan. Pohjamaalasin tuolin kahteen kertaan.
Nyt se on maalattu kertaalleen ja huomiseen mennessä vielä toiseenkin kertaan. Värin päätin tänään, mutta en kerro sitä vielä. Teen sen nyt loppuun asti valmiiksi ja näytän tekeleeni sitten.

Eilen ostettuun metallijalkaiseen jakkaraan taidan tehdä uuden päällisen. Toki siitä sen pöydäkin saisi, mutta ei tuolin omalla pinnalla. Siinä on käytetty huonekalulastulevyä.

Kävin tänään toisella kirpparilla. Ei ollut nyt mitään kivaa. Melkeinpä samat jutut, kuin viimeksi.

Ostin kuitenkin palan kangasta, pussillisen ketjuja ja miesten lähes pitämättömän mustan isokokoisen nahkatakin. Se ei ole kulunut mistään, joten saan siitä monta hyvää palaa virheetöntä nahkaa.

Heitin takin tuolin päälle. Hahmottelin, miltä se näyttäisi mustalla nahkapäällisellä.
Mitäs olette mieltä? Entinen päällinen oli se kirkkaan punainen.

Onko ehdotuksia, kuinka tuunaan tuolin? Minulla on yksi kaunis hiottu harmaa lauta, mutta siitä ei riitä tuoliin. Siitä olisi saanut kauniin pikkupöydän, kun olisi vahannut tai öljynnyt puun pinnan.
Metallirunko on todella vahva.

Ihan tavallinen lauta ei mielestäni siihen käy. Ehdotuksia ??Otin "saa ottaa" rekistä vaaleat farkut ja samansävyisen farkkuliivin. Pesen ne ja tuunaan käsilaukuksi. Vuorikankaan saan takin mustasta tikkikankaasta. Ostamani ruusukuvioinen kangaspala käy myös laukun vuoreksi. Laitan sen, mikä parhaimmalta näyttää.

Testasin tänään kauppareissulla verhokapasta ompelemani kauppakassin. Siihen sopi tolkuttomasti tavaraa ja kestää. Mies kiitteli sitä, ettei tarvitse varoa repeämistä, niin kuin muovikassien kanssa.

Laskeskelin, että muovikassi maksaa täällä 0,19€.  Mikäli käy kaupassa noin 3 kertaa viikossa ja perjantaina ottaa 2 kassia, on se viikossa vähintään 4 kpl.  Se 52 kertaa, tekee 208 kpl vuodessa.
Mikä varmaan tulee monesti ylitettyäkin.

Rahassa se on jo 39,52 €.

Usein noita kasseja tulee enemmänkin, puhumattakaan, jos käyt joka päivä kaupassa. Tuplana se onkin jo melkein 80€. Sen rahan voisi käyttää todellakin viisaammin.
Eikä tule muovijätettä niin paljon.


Ei taida enää tulla kelejä kesähatulle. Lämmintä on vielä, mutta sadetta tämä risuhattu ei pidä :-)
Mukavaa tiistai-iltaa kaikille

Jaana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti