Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

lauantai 27. syyskuuta 2014

Tuunattu Tilley-valaisin ja kirpputorin retrovalaisin

Siivosimme viime vuonna kesällä kesämökin työkaluvajaa. Katossa roikkui vanha Tilley -valaisin.
Ensimmäisen kerran vajaa siivotessamme kesämökin hankinnan jälkeen, jätimme vanhan Tilleyn muistoksi roikkumaan vajan kattoon. Toisen ilman varjostinosaa olevan Tilleyn veimme romujen mukana pois. Eipä silloin osannut ajatella, että myöhemmin harmittaisi toisen Tilleyn hävittäminen.

No,toinen oli kuitenkin jäljellä. Sanoin miehelle vieväni sen syksyllä kotiin. Ja niin teinkin. Ennen kotiin tuontia purin siitä joitakin osia pois. Tein sillä tilaa lampulle.

Huuhtelin polttoainesäiliön puhtaaksi ja tuuletin ulkovarastossa pari kuukautta. Puhdistin valaisimen kauttaaltaan. Siiheenkin hankin Biltemasta valaisinosan. Tilley on ollut aikoinaan käytössä ja siinä on tummumia ja ajan patinaa. Sitä en halunnut peittää, vaan pelkkä puhdistus sai riittää.

En halunnut tehdä reikää Tilleyn yläosaan, koska siinä on lampun merkki ja valmistajan nimi.
Oli hiukan hankalaa kiinnittää valaisimen kanta Tilleyn sisäosiin, mutta onnistui se pitkän yrittämisen jälkeen.
Pujotin johdon sivulta ripustussangan vierestä ulos ja kiinnitin johdon ohuella metallilangalla sankaan. Sankaan kiinnitin ketjun, lampun ripustamiseksi kattoon. Pelkkä sanka olisi nostanut lampun liian ylös. Johdon pujottelin ketjun silmukoista ylös.

Lampun muuttaminen sähkölampuksi olisi ollut huomattavasti helpompaa, jos olisin raaskinut porata reiän lampun yläosaan. Hyvin on lamppu kuitenkin pysynyt paikallaan Tilleyn sisällä ja toimii moitteetta.

Seuraavan valaisimen löysin kirpputorilta. Pari kolme vuotta se oli vaatehuoneen hyllyssä. Viime vuoden syksyllä teetätimme asunnossamme sisustusremonttia. Sen jälkeen halusin uusia kaikki valaisimet. 

Valaisin on muovia. Sen muoto ja ulkonäkö miellytti minua. Hankin siihen uuden valaisinosan johtoineen ja nyt se valaisee olohuoneen katossa. Tilley on nurkassa, jossa istun kirjoittelmassa blogia.


Makuuhuoneisiin on vielä uusittava valaisimet. Olen kerännyt juomatölkkien klipsejä, ajatuksena tehdä niistä varjostin. Purin vanhan keittiönvalaisimen niin että jäljelle jäi vain metallikehykset. Siihen ajattelin ideoida klipseistä uuden varjostimen. Tosin klipsejä on vielä niin vähän, että suunnitelma siirtyy ja siirtyy;-)

Seuraavaksi pitäisi varmaan tuunata vanhat kirpputorituolit kuntoon. Samoin mummoni vanha K-tuoli. Ne ovat siirtyneet suunnitelmina eteenpäin. Aina tulee jotain muuta "kiireellisempää" ideaa,

Tässä vielä kuva eräästä viime kesän kierrätysprojektista.

Kesämökin alla oli entisen omistajan vanha mäntypuinen sänky osina. Siivotessamme pihaa, otimme sängyn esille ajatuksena polttaa se. Puuosat olivat hyvässä kunnossa, joten ei kun ideoimaan.

Sänky oli lakattu ja hionnassa oli aikamoinen työ. Ulkona, auringonpaisteessa, luonto ympärillä osien hiominen oli ihan siedettävää :-) Kuvat valmiista ideasta laitan seuraavaan postaukseen. Aiemmin otetut kuvat olivat huonoja, Tämän näköinen siitä tuli kasattuna. 


Kukkakuva iloa antamaan, syksyn hämärään.
Nämä kukkivat mökillä saunan kuistilla toissakesänä.

Nyt kuulen kuinka metsä kutsuu ;-) Mun täytyy kävellä näin.....jos vaikka olisi suppilovahveroita, tai kohtaisin lopultakin sen supikoiran. No, ainahan voi toivoa, mutta...

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti