Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

maanantai 15. syyskuuta 2014

Tervehdys

Maahisen kolosta kurkistellaan maailmaan. Näin syntyy pikkuhiljaa tämä blogi, josta olen kauan haaveillut. Kesän vietin saaressa ja vielä suurimmaksi osaksi syksynkin siellä olemme. Kuljen metsässä luontoa ihastellen, marjoja ja sieniä keräillen. Välillä taskuun sujahtaa käpyjä, kääpiä, naavaa, jopa kauniita kiviä, joiden tarpeellisuutta mies usein ihmettelee. Tervehdin yksikseni jutellen luontoa ja metsän eläimiä, vaikka vähän ne vastailevat takaisin, joitakin lintuja lukuun ottamatta. ;-) Kurkin koloja ja onkaloita saadakseni selville kuka niissä asustaa.

Luonnon suojelu on lähellä sydäntäni. Sammakot hurmaavat meidät joka kesä pienine jälkeläisineen. Kolme koiraamme ovat tarkkailun alla pihalla. Mihinkään elävään ei saa koskea. Sisään eksyneet mehiläiset ja muut pörriäiset kannetaan lasipurkissa takaisin ulos.

Risulinnut vartioivat mökkipihaa. Kukat kukkivat risusarvissa. Saunan kuistilla voi pajuverhojen takana istuskella jäähyllä vähissäkin pukeissa. Risukobra keltaisine silmineen lumoaa saunojan koristaan kurkistellen. Luonnonkiviraput tuovat tulijan rantapenkereeltä mökille ja avittavat saunojan saunarantaan.

Tekemistä mökillä on aina. Pielisen vedenpinnan rajun vaihtelun (juoksutukset) vuoksi on melkein joka kesä meneillään jonkinlainen laituriprojekti, tai lisälaituri, tai sen lisälaituri....jne.

Keväällä alkoi vanha ulko wc,(lue huussi), näyttää tosi tosi ikävältä, joten juhannuksen jälkeen aloitimme rakennusprojektin. Todettuamme vanhan huussin restauroinnin mahdottomaksi, aloimme rakentaa uutta, josta tulikin sitten omasta mielestämme oikein soma.

Illan hämärtyessä, tai sateen virkistäessä luontoa, virkkuukoukku suoltaa käsistäni mattoja, koreja, pannulappuja mökille, sukulaisille ja kotiin. Öisin ihastelen kuutamon taianomaista valoa järven pinnalla ja metsässä.

Kotona puuhastelen samoja juttuja. Valaisimia Tilleystä, maitosiivilästä. Ompelen, virkkaan, luen blogeja, Leivon, lähinnä gluteenitonta. Valmistan ruokaa metsän antimista, mutta kaupassakin on pakko käydä. Omavaraisia emme sentään ole.

Näistä edellä mainituista turisen ja liitän kuvia tänne sitä mukaa, kun ehdin.
Toivottavasti viihdyt seurassani ja löydät blogista jotakin mielenkiintoista ja innostavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti