Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

perjantai 19. syyskuuta 2014

Metsä kutsuu maahista

Kostea, lämmin syysaamu. Tänään lähdetään taas mökille. Ihanaa, se on enemmän koti kuin varsinainen koti . Metsä on siellä ympärillä, samoin järvi. Se on kuin lämmin halaus:-)
Ja vaikka sieltä uupuu kaikki mukavuudet, se ei haittaa.

Yöllä siellä on oikeasti pimeää. Ja ihanan hiljaista. Uni on siellä rauhallista ja uuteen aamuun aina yhtä ihana herätä. Oikea maahisen kolo.

Metsässä äännellyt eläin oli ilmeisesti supikoira. Mies kuunteli eläinten ääninäytteitä ja supikoiran ääntä se eniten muistutti. Toivottavasti vielä joskus kohtaan sen. Haluaisin niin kovasti nähdä eläinystävät, joiden kanssa samassa metsässä samoilemme.

Olen haaveillut riistakamerasta, joka lähettää kuvaa puhelimeen tai sähköpostiin. Olisi upeaa seurata eläimiä sen avulla. Ehkä sitten joskus sekin haave toteutuu....

Maahisen kolossa tehdää mökille polttopuita joka vuosi omasta metsästä. Niitä tarvitaan saunan kiukaaseen, mökin takkaan ja hellauuniin.

Nämä puut on kaadettu piha-alueelta. Metsä kasvaa sellaista vauhtia, ettei pihapiiriä kauemmas olla vielä päästy. Tosin pihakin on siellä laajempi käsite kuin kaupungissa.


Nämä halot on hakattu viime kesänä ja odottavat nyt pinossa liiteriin siirtoa.
Tarkoitus olisi vielä kaataa uusia ja tehdä muutama pino kuivumaan.

Mikäli lämmintä nyt syksyllä riittää vielä. Suunnitelmia on aina niin paljon, ettei ehdi aikataulussa niitä tehdä, mutta eipä lopu tekemiset kesken.


Ja tässä toinen pelrgonia risusarvessaan. Pylväs, jossa se roikkuu on vanha kelopuun pätkä omasta metsästä. Sivulla näkyy risujoutsen poikasineen.

Miellyttävää viikonloppua :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti