Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Sienikeiton makuinen mökkireissu

Heipparallaa.

Tultiin mökiltä kotiin yöksi. Aamulla tulee Iherb -paketti kotiin tuotuna. Viime yönä oli sankka sumu ja aamulla odoteltiin tovi aamukahvin jälkeen päästäksemme veneellä mantereeseen sieneen.
Ennakoitiin tuleva tilanne ja tultiin kotiin yöksi. Huomena mennään mökille takaisin.


Päivä oli hieno. Aurinkoinen ja lämmin, sekä lähes tyyni.  Järvellä oli upeaa. Syksy on ollut uskomattoman kaunis ja lämmin. Ei edes syysmyrskyjä ole vielä ollut. Pihlajan marjoja on ennätysmäärä, samoin hirvikärpäsiä ;-) En muista kumpiakaan olleen näin paljon aikaisemmin.

Sieniä oli noussut yllättävän vähän. Viisi tattia (ykköslaatuisia herkkutatteja), muutama mustatorvisieni, sekä sankollinen haaparouskuja. Mies keräsi muutaman litran puolukkaa. Jänis loikki pitkillä jaloillaan pakoon sienimetsässä. Kerroin kyllä sille, ettei meitä tarvitse pelätä. Ei se tainnut uskoa, kun loikki niin pikaisesti karkuun :-)


Mökillä valmistin juustoisen sienikeiton.
Löysin eilen illalla mökin takaa herkkutatin ja kourallisen suppiksia. Käytin ne keittoon, sekä tänään  löydetyt mustatorvisienet. Tuli taivaallisen hyvää. 
Maistui  nälkäisille metsässä kulkijoille.


Mies kuuli illalla kuistilla istuessaan metsässä merkillistä ääntä. Hän ei osannut määrittää, mistä eläimestä on kyse. Täytyy selvitellä mikä se mahtoi olla. 
Kerron enemmän, kun saamme selville mikä se oli.

Virkkasin tänään sumun hälventymistä odotellessa mattoa trikookuteesta. Väri toi mieleeni jäkälän. Niinpä vein tekeleen ulos verratakseni luonnon väreihin. 
Sopii maahisen koloon kuin nappi silmään ;-)


1 kommentti:

  1. Komea sieni ja sienikeitto on hyvää. Kiva tarina ja kuvat. Jäkälät sointuvat hyvin mattoosi. Kiitos osallistumisesta haasteeseen!

    VastaaPoista