Turinoita elämänmenosta, ihmettelyä luonnon ihanuudesta, itse tekemisen ilosta.

maanantai 29. syyskuuta 2014

Gluteeniton sienipiirakka suppilovahveroista ja kanttarelleista

Nyt se sienipiirakka oli pakko tehdä. Mieliteko meni ylivoimaiseksi joten tuumasta toimeen.
Ensin piirakkavuoka esille. Olen aikoinaan saanut tämän emaloidun vuoan lahjaksi ja se on piirakoiden paistamisessa loistava. Kypsyttää nopeammin pohjankin, kuin lasivuoka.
Teen piirakoita usein sen mukaan,mitä tarveaineita on. Reseptiä en nyt jaksanut etsiä, joten näppituntumalla vain...Onneksi ei tullut epäonnistumista ;-)


Jääkaapista ei löytynyt rahkaa, joten kermarahkaa 250g (on usein jääkaapissa marjaherkkuja varten). Valitettavasti sitä ei saa täältä luomuna. Oliiviöljyä, vettä (siinä turvotin hetken luomu kaurahiutaleita). Kaura-, maissi-,riisi- ja tattarijauhoja, ruususuolaa, mustapippuria,kuivattua persiljaa.Tyttären miehensä kanssa Kreikasta tuomaa ihanaa luomu timjamia.Myös sipulia, valkosipulia,Philadelphia -juustoa (ei luomua :-( ) sekä Valion Oltermannia.Juustot olivat jääkaapissa vähissä, joten ne eivät tällä kertaa ole luomua.
Kotipaikkakunnallani ei oikein aina ole saatavilla luomutuotteita riittävästi edes isommista kaupoista. Todella harmillinen juttu.

Taikinaan laitoin:

  • kermarahkaa 250g
  • oliiviöljyä 1dl
  • vettä 1dl
  • ruususuolaa 1tl
  • kaurahiutaleita 1dl (nämä turvotin taikinan vesimäärässä)
  • kaurajauhoja 1dl
  • maissijauhoja 1dl
  • riisijauhoja 1dl
  • tattarijauhoja 1dl

Ensin sekoitin rahkan,öljyn,veteen turvotetut kaurahiutaleet, sekä suolan. Lopuksi sekoitin taikinaan jauhot.

Silppusin sienet ja sipulit.

Paistinpannulle nokare voita, sienet sinne hetkeksi, sekaan sipulit, puristettuja valkosipulinkynsiä.
Annoin kypsyä hetken aikaa.
Lopuksi lisäsin 1/2 pakettia Philadelphia -tuorejuustoa (käy muukin tuorejuusto). Mausteeksi hiukan ruususuolaa, jauhettua mustapippuria ja timjamia, sekä persiljaa. Käytin kuivattuja yrttejä.

Levitin taikinan voideltuun vuokaan. Taputtelin jauhojen avulla tasaiseksi. Levitin taikinaa myös vuokan reunoille. Lopuksi pintaan juustoraaste. Pienen piirakan juustoraasteen jaksaa raastaa pienellä raastimella. 


Piirakka oli uunissa 225 asteessa noin 25 min. Pidin sitä ensin alemmalla ritilällä noin 7 min, jonka jälkeen nostin sen keskelle uunia. Pohja kypsyy mielestäni paremmin.

Pöydän kattamisen ajan piirakka saa "levähtää".


Ja sitten syömään :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti